Bezoekersvraag

Kennisbank

Mennen

Voer voor een menpaard

1. Langzame energie
Een menpaard die zware prestaties levert, heeft veel uithoudingsvermogen en beheersbaarheid nodig. Je paard moet het werk lang volhouden en daarom is een voer voor duurprestatie goed geschikt. Een voeding met langzaam vrijkomende energie, bijvoorbeeld uit olie of gerst zorgt ervoor dat je paard gedurende langere tijd prestaties kan leveren(duurprestatie). 

2. Voorkom spierpijn
Regelmatige arbeid doet de kans op spierpijn verkleinen. Zorg voor een goede warming-up en cooling-down en laat je paard in ieder geval de dag na de prestatie licht bewegen. Besteed daarnaast extra aandacht aan voedingsstoffen die de spieren ondersteunen, zoals vitamine E, vitamine C, calcalcium, fosfor en magnesium.

3. Pas de voeding aan
Als je paard een aantal dagen in de weide staat en niet hoeft te presteren dient de hoeveelheid krachtvoer verminderd te worden. Als je paard iets zwaarder moet presteren dan kun je op die dag het rantsoen aanvullen met extra energie in de vorm van granen of slobber. Er zijn diverse slobbers te koop die het herstelproces versnellen.


Voorbeelden van producten die (volgens producent) speciaal geschikt zijn voor menpaarden