Bezoekersvraag

Kennisbank

Groei en ontwikkeling (3 t/m 8 jr)

Onderzoek heeft aangetoond dat een paard bij de geboorte ca. 10% van het volwassen gewicht heeft. Tijdens het eerste levensjaar groeien zij snel en bereiken 43% van het volwassen gewicht na zes maanden en na één jaar hebben zij 61% van het volwassen gewicht bereikt en ca. 90% van de volwassen hoogte. Op tweejarige leeftijd heeft het paard ca. 96% van het volwassen gewicht bereikt. Hierna groeien paarden veel langzamer tot ca. vijfjarige leeftijd en in sommige gevallen tot zeven jaar.

Vanaf driejarige leeftijd beginnen veel paarden met het verrichten van arbeid, waardoor het ontwikkelen van spieren belangrijk wordt. Het is belangrijk om de groei en ontwikkeling van een paard tot en met 8 jaar te ondersteunen.

De belangrijkste bouwstof voor de spieren zijn eiwitten. Jonge paarden zijn nog in de groei en hebben veel bouwstoffen nodig om spieren op te bouwen. Eiwitten van een hoge kwaliteit zijn dus extra belangrijk voor jonge paarden. De belangrijkste aminozuren voor jonge paarden zijn lysine en methonine. Lees meer over spieropbouw

De resultaten van talrijke studies over training van paarden heeft uitgewezen dat gedoseerde training bij jonge paarden geen negatieve effecten heeft op het bewegingsapparaat. Oefening kan zelfs gunstig zijn en leiden tot sterker bot en peesweefsel. Hierbij is regelmaat en langzaam opbouwen van de intensiteit van de training belangrijk.

Een jong paard leert veel nieuwe dingen, dit kost extra energie. Daarom kan de energiebehoefte van een jong paard iets hoger liggen dan van een ouder paard. De arbeid die jouw paard moet verrichten valt onder lichte arbeid. - See more at: http://www.voervergelijk.nl/bezoekersvraag/1/wat-voer-ik-een-jong-paard#sthash.1LPz3grt.dpuf
Een jong paard leert veel nieuwe dingen, dit kost extra energie. Daarom kan de energiebehoefte van een jong paard iets hoger liggen dan van een ouder paard. De arbeid die jouw paard moet verrichten valt onder lichte arbeid. - See more at: http://www.voervergelijk.nl/bezoekersvraag/1/wat-voer-ik-een-jong-paard#sthash.1LPz3grt.dpufDe resultaten van talrijke studies over training van paarden heeft uitgewezen dat gedoseerde training bij jonge paarden geen negatieve effecten heeft op het bewegingsapparaat. Oefening kan zelfs gunstig zijn en leiden tot sterker bot en peesweefsel. Hierbij is regelmaat en langzaam opbouwen van de intensiteit van de training belangrijk.
De resultaten van talrijke studies over training van paarden heeft uitgewezen dat gedoseerde training bij jonge paarden geen negatieve effecten heeft op het bewegingsapparaat. Oefening kan zelfs gunstig zijn en leiden tot sterker bot en peesweefsel. Hierbij is regelmaat en langzaam opbouwen van de intensiteit van de training belangrijk. - See more at: http://www.voervergelijk.nl/informatie/42/van-jong-tot-oud/groei-en-ontwikkeling-3-tm-8-jr#sthash.KhfGBjWE.dpuf

Een jong paard leert veel nieuwe dingen, dit kost extra energie. Daarom kan de energiebehoefte van een jong paard iets hoger liggen dan van een ouder paard. Lees meer over arbeidsintensiteit. Er worden dan ook muesli's speciaal voor jonge paarden gemaakt.

Zoals voor alle paarden geldt is de conditie één van de belangrijkste indicatoren voor de gezondheid van een paard. Houd de lichaamsconditie in de gaten en pas hier het rantsoen op aan.

Lees meer:
Bezoekersvraag: Groei bevorderen met voeding?
Bezoekersvraag: Wat voer ik een jong paard?