Over ons

VoerVergelijk.nl is een website die sinds oktober 2009 live is en waarmee een bezoeker paardenvoer kan zoeken, vergelijken en beoordelen. De database bevat alle paardenvoeders en supplementen die in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Ook kan veel waardevolle informatie gevonden worden over voedingsgerelateerde onderwerpen in de kennisbank. Sinds 1 september 2010 is een nieuwe module aan de website toegevoegd, genaamd SupplementenVergelijk. In deze module bestaat de mogelijkheid om ook supplementen te zoeken, vergelijken en beoordelen.

Missie
VoerVergelijk verbetert het inzicht in het aanbod van paardenvoeders en supplementen, geeft de mogelijkheid om onderling te vergelijken en helpt de consument om het juiste product te vinden wat voldoet aan de individuele eisen/wensen van het paard en de consument.
Door het verbeteren van het inzicht in paardenvoer en supplementen is een paardenhouder met beperkte kennis in de mogelijkheid om een weloverwogen keuze te maken. Daarnaast kan men leren van andermans ervaringen. Hierdoor zal het aantal problemen dat ten grondslag ligt aan onjuist voeren verminderd worden.

Visie
Een compleet, overzichtelijk, informatief en onafhankelijk platform creëren voor paardenhouders met betrekking tot paardenvoer in de breedste zin van het woord.

Ons logo
De naam VoerVergelijk is afgeleid van 'voer' en "vergelijken". De V's in het logo hebben een ongelijke hoogte, waardoor een vinkje is gecreërd. Deze vinkjes staan symbool voor het checken van informatie. In dit vinkje is een "=" teken verwerkt. Het "=" teken is een gelijkheidsteken. Daarnaast is het een symbool voor een uitkomst. Deze betekenissen zijn een mooie weergave van de mogelijkheden van VoerVergelijk.

Hoe komt VoerVergelijk aan haar informatie?
Alle soorten paardenvoer die in Nederland en Belgie verkocht worden kunnen gratis weergegeven worden op VoerVergelijk. De informatie die op VoerVergelijk wordt gepubliceerd is afkomstig van de producent van het betreffende product of van consumenten in de vorm van beoordelingen, vragen en antwoorden. Alle beoordelingen, vragen en antwoorden worden voor plaatsing gecontroleerd door de redactie, zodat alle beoordelingen, vragen en antwoorden voldoen aan de spelregels. De productinformatie op VoerVergelijk is afkomstig van winkels en fabrikanten. VoerVergelijk is uitsluitend een doorgeefluik van informatie zonder enig belang. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie die VoerVergelijk ter beschikking stelt. VoerVergelijk kan niet aansprakelijk gesteld worden voor foutieve/achterhaalde informatie. Onjuistheden in de verstrekte informatie wordt op aanvraag, na controle, direct gewijzigd. Voor wijzigingen/missende producten kunt u contact opnemen met: wijziging@voervergelijk.nl.