Bezoekersvraag

Kennisbank

Haflinger bijvoeren?


Door bezoeker Wondergem-de Bruijne op 04-04-2011

Mijn 5 jarige Haflinger van 1.45 m heeft aanleg te dik te worden. Ik rijd 2 uur per week recreatief en 2 uur dressuurmatig. Moet ik naast weidegang/hooi nog bijvoeren? Zo ja, wat kan ik het beste bijvoeren? Ik denk aan 1/3 maatbeker muesli per dag.
Antwoord:

Haflingers behoren tot de sobere rassen en hebben over het algemeen aanleg om snel dik te worden.

Normaal gesproken hebben paarden die lichte arbeid moeten verrichten geen extra krachtvoer nodig. Dit is echter afhankelijk van de kwaliteit van het ruwvoer of weidegras. Soms bevat dit niet alle vitaminen en mineralen om in de behoefte te voorzien. Bij sobere rassen is aanvulling van een vitaminekoek of mineralenvoer dan aan te raden. Deze voeders bevatteen weinig energie en eiwit, maar wel de extra vitaminen en mineralen om zeker te zijn dat je Haflinger niets tekort komt. 

Let tevens op de kwaliteit en hoeveelheid van het ruwvoer/gras. Geef geen kuilgras van rijk bemest land, maar kies bij voorkeur grof langstengelig hooi. Ook is het goed om weidegang te beperken door middel van strookbegrazing, enkele uren per dag in de paddock of een graasmasker. Dit voorkomt vervetting.     

Lees meer:
Voer voor Haflingers
Dikke paarden
Conditiescore
 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam