Bezoekersvraag

Kennisbank

Veschil tussen hooi, stro, voordroog en luzerne?


Door bezoeker Plas op 28-03-2018

Kunt u de verschillen beschrijven tussen de voedingswaarden van hooi, stro, luzerne en voordroogkuil?
Antwoord:

Het verschil in voedingswaarde van hooi en voordroogkuilgras is niet zo heel groot. Het vochtgehalte van voordroogkuilgras is hoger dan van hooi, maar verder is het volledig afhankelijk van het grasmengsel, oogststadium etc. Bekijk hier de voedingswaarde van hooi en kuilgras. Zowel hooi als voordroogkuilgras zijn gedroogd gras, maar er zijn zeker verschillen in de manier van conserveren en de gevaren. Lees meer over het verschil tussen hooi en kuilgras.

Luzerne is het meest eiwitrijk van alle vier de soorten ruwvoer en bevat veel vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren. Luzerne wordt in verschillende vormen en samenstellingen aangeboden op de markt, dus voor de exacte voedingswaarde kun je het beste de specificaties van de producten bekijken. Bekijk luzerne producten.

Stro is zeer vezelrijk en niet zo gemakkelijk verteerbaar voor een paard en levert de minste hoeveelheid energie. Het is uitermate geschikt om extra vezels te voeren, maar betreft voedingswaarde voegt het weinig toe aan het rantsoen. Gerstestro bevat meer energie dan rogge- of tarwestro, maar bevat net als andere soorten stro weinig eiwit, vitaminen en mineralen.

Lees meer:
Feiten en fabels over luzerne

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam