Bezoekersvraag

Kennisbank

Moet ik mij aan de aanbevolen hoeveelheid houden?


Door bezoeker Sterkenburg op 10-01-2016

Op de zak voer staat een aanbevolen hoeveelheid voer, ik heb Pavo Nature Best, mijn pony weegt 400 kg, ze zou dan 1.5 kg voer per dag moeten krijgen bij lichte arbeid. Ik vind dit wat veel. Als je deze hoeveelheid niet geeft komt de pony ook niet aan de aanbevolen hoeveelheid vitamine/mineralen lijkt me, klopt deze redenering volgens jullie? Ze krijgt voldoende ruwvoer. En ik geef Liquihorse relax als supplement.
Antwoord:

De aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking staat is een richtlijn, dus niet geldig voor ieder paard/pony en situatie. De hoeveelheid ruwvoer is met name afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid van het ruwvoer. Als je een ruwvoeranalyse hebt laten uitvoeren, dan weet je precies wat je voert en kun je berekenen of er sprake is van eventuele tekorten.

Een pony die alleen lichte arbeid hoeft te verrichten zou in theorie voldoende hebben aan uitsluitend voldoende ruwvoer van goede kwaliteit, maar in de praktijk wisselt de kwaliteit van het ruwvoer dusdanig, dat in de meeste gevallen wel een aanvulling van krachtvoer nodig is om voldoende vitaminen en mineralen te voeren.

Bij het voeren van paarden en pony's is het ook altijd belangrijk om naar de conditie en temperament van het dier te kijken. Als de pony voldoende energie heeft en mooi op gewicht is, dan zou je met minder krachtvoer toe kunnen.

Lees meer:
Uitsluitend ruwvoer voor sportpaarden

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam