Bezoekersvraag

Kennisbank

Hoe houd ik mijn dikke pony actief?


Door bezoeker Soetens op 11-09-2015

Onze pony wordt momenteel m1 gereden. Hij is een beetje dik. Hij heeft een ruime stap maar een korte draf. Hij vindt het moeilijk om in draf en galop zijn achterkant er onder te brengen. Hij wordt zwaar aan de hand na 30 minuten en gaat dan hangen. Met warm weer is dit erger. Hij krijgt 3x per dag ruim hooi en 2x per dag brok en muesli totaal per dag |- 1 kg. Hoe kan ik onze pony losser maken, en hoe houdt hij het vol na een 1/2 u. Is dit proces spierverzuring?
Antwoord:

Het overgewicht van jouw pony zal een duidelijke rol spelen in het verminderde uithoudingsvermogen. Het feit dat jouw pony na 30 minuten gaat hangen en zwaar op de hand wordt heeft met training en uithoudingsvermogen te maken. Als een pony extra lichaamsgewicht moet meedragen dan komt het vaak voor dat zij de training minder goed volhouden. Als het warm weer is dan wordt dit versterkt en zal de vermoeidheid eerder toeslaan.

Als gevolg van vermoeidheid kan spierverzuring toeslaan. Training is een belangrijk component om spierverzuring tegen te gaan, maar er zijn ook diverse supplementen tegen spierpijn en -verzuring.

Om de conditie van jouw pony te verbeteren is het belangrijk om een afvaldieet samen te stellen voor jouw pony, zodat een ideaal gewicht bereikt wordt. Als onderdeel van het afvaldieet is het belangrijk om een regelmatig trainingsschema op te stellen, waarbij je jouw pony veel laat bewegen, met een lage intensiteit. Bijvoorbeeld 5 - 6 keer per week minimaal een uur stappen en draven. Regelmatige training zorgt ervoor dat jouw pony steeds sterker wordt en daarmee de training beter kan volhouden.   

Lees meer:
Bezoekersvraag: sloom en dik?

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam