Bezoekersvraag

Kennisbank

Wat voeren aan magere Fjord met maneneczeem?


Door bezoeker Boon op 27-07-2015

We hebben een Fjordje van 9jaar met maneneczeem. Ze staat op schrale weide met vier ponies. Ze krijgt 's morgens plak hooi en 's avonds toch vind ik haar wat magerder worden. Wat zou ik haar bij kunnen voeren? Ze wordt dagelijks uurtje recreatief gereden.
Antwoord:

Als een paard  te mager is, dan wordt dit meestal gecorrigeerd door middel van het ruwvoer. Dus extra hooi of hooi van een hogere kwaliteit. Hierbij dien je bij paarden met zomereczeem wel oplettend te zijn op het suikergehalte in het hooi. Een ruwvoeranalyse kan uitsluitsel geven over het suikergehalte.

Een zeer goed alternatief om jouw Fjord dikker te krijgen is lijnzaadolie. Lijnzaadolie is rijk aan omega 3 vetzuren en deze hebben een ontstekingsremmende werking. Daarom kan dit zeer effectief zijn bij zomereczeem. Daarnaast is lijnzaadolie zeer geschikt als extra bron van energie. Geef 100 - 150 ml lijnzaadolie per dag, maar bouw dit langzaam op. Een paard moet de tijd krijgen om te wennen aan vetrijk rantsoen. Lees meer over een vetrijk rantsoen.

Lees meer:
Zomereczeem
Omega 3 en lijnzaadolie bij zomereczeem

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam