Bezoekersvraag

Kennisbank

Jonge sobere pony bijvoeren?


Door bezoeker Bos op 19-11-2013

Ik heb sober type pony's (Welsh Cob) die ik ook altijd sober gevoerd heb. Structuurrijk voeder in de vorm van bijv. Spillers Happyhoof. En natuurlijk veel ruwvoer in hooinetten. Momenteel heb ik een jonge 4,5-jarige ruin die we net aan het beleren zijn. Ik merk dat hij wel wat meer mag hebben om niet dunner te worden, maar ook om spieren op te bouwen. Nu krijgt hij al een halve kilo ponybrok van Subli door een schep structuurvoer. Maar eigenlijk zoek ik advies wat ik hem het beste kan geven om spieren mooi op te bouwen en niet dunner te worden.
Antwoord:

De belangrijkste basis van het rantsoen is het ruwvoer. Verzeker jezelf ervan dat je een goede kwaliteit ruwvoer geeft. Ook dient de hoeveelheid in de behoefte van de pony te voorzien.

Als jouw jonge pony te mager blijft met ruwvoer en een halve kilo Ponybrok, dan heeft hij iets extra's nodig. Hierbij zou je kunnen denken aan bietenpulp of luzerne. Beide producten zijn vezelrijk en geven jouw pony iets meer body. Ter ondersteuning van de spieropbouw is luzerne het beste geschikt, omdat dit alle essentiële aminozuren bevat voor spieropbouw.

Lees meer:
Sobere pony's
Feiten en fabels over luzerne
Feiten en fabels over bietenpulp
 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam