Kennisbank
- Bewegingsapparaat
- Spijsvertering
- Slokdarmverstopping
- Koliek
- Maagzweren
- Slechte spijsvertering/diarree
- Zandkoliek
- Spijsverteringsstelsel
- Basisprincipes voor een gezond maagdarmkanaal
- Relatie voeding en koliek
- Mest pH en bacterieflora tijdens voerveranderingen
- Gebitsproblemen
- Glutenintolerantie
- Leverziekte
- Voeren na een koliekaanval of -operatie
- Longen
- Vacht/Huid
- Van jong tot oud
- Dik of dun
- Gedrag
- Prestatie
- Rassen
- Educatie
- Rantsoenen
- Eenheden
- Het belang van voer wegen
- Behoefte energie/eiwit
- Glycemische index
- Hulp bij rantsoenberekening
- Natuurlijk voeren
- Biologisch paardenvoer
- GMO vrij paardenvoer
- Water voor paarden
- Voersystemen
- Goed ransoen samenstellen
- Verschil tussen brok en muesli
- Laag suiker/zetmeel dieet
- Veranderingen in het rantsoen
- Weidegang
- Ruwvoer
- Productie
- Fokkerij
- Vitaminen en mineralen
- Vet en olie voeren
Knoflook
Knoflook wordt over het algemeen beschouwd als gezond en zou onder meer vliegen en horzels weghouden en luchtwegproblemen tegengaan. Ook zou knoflook infectieziekten kunnen voorkomen of behandelen en wordt de groei van verschillende bacteriën en schimmels geremd of zelfs gedood. Onderzoekers van de Canadese Universiteit van Guelph melden dat voorzichtigheid is geboden bij het toedienen van knoflook. Rode bloedlichamen worden beschadigd bij doseringen vanaf 0,2 gram per kg lichaamsgewicht. Dit kan leiden tot bloedarmoede. Ook kan overmatig gebruik de werking van hemoglobine(eiwit dat het transport van zuurstof via het bloed verzorgt) in zijn werking hinderen. Knoflook kan daarnaast leiden tot allergische reacties en/of huidirritatie.
terug naar de grondstoffenlijst