Bezoekersvraag

Kennisbank

Minder energie voor drukke Arabier?


Door bezoeker Wilhelmus op 27-02-2017

Ik ben voornemens een Arabier van bijna 6 te kopen ik denk dat hij zo'n 1.56 cm is en zeker 600 kilo. Hij krijgt nu 3x biks per dag. Hij heeft echter duidelijk energie te veel. Daar waar hij nu staat, staat hij 23 uur per dag op stal. Bij mij zou hij in de winter ruim 12 uur op de paddock staan en dan 's nachts binnen. In de zomer gaat hij 24/7 de wei op. In de winter krijgt hij bij mij 's ochtends biks en 's avonds biks overdag op de paddock hooi. In de zomer gewoon gras. Ik wil hem graag van die 3x per dag biks afhalen. Ik wil zijn energie wat verlagen. Wat adviseert u mij om hem dan te voeren?
Antwoord:

Als jouw Arabier teveel energie heeft dan is het een goed idee om het energiegehalte in het rantsoen te verlagen. Biks bevat meer energie dan gras en hooi, dus daar kun je het beste mee beginnen.

Je kunt de biks vervangen door een vitaminen/mineralenvoer. Hiermee weet je wel zeker dat je voldoende vitaminen en mineralen voert, maar bevat geen overbodige energie.

Je kunt ook de hoeveelheid biks verlagen zonder dit te vervangen voor ander voer, maar dan moet je zeker weten dat er voldoende vitaminen en mineralen in het hooi en gras zitten om tekorten te voorkomen.

Lees meer:
Nerveuze paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (1)Femmy
17-03-2017 12:08
Ik zou van de melasse en granen af gaan.
Voer vitalbix voor de dagelijkse vitamine. En onbeperkt hooi/gras. Heeft hij dan te weinig energie dan kan je de vitalbix active + gaan voeren. Ik heb mijn kwpner en pre er op. De kwpner loopt in de sport en doet het er super op!
Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam