Bezoekersvraag

Kennisbank

Wortels tegelijk met biks/muesli voeren?


Door bezoeker Schagen op 04-01-2017

Ik heb een vraag over het voeren van wortelen. Ik heb ooit eens gehoord dat het niet aan te raden is om je wortelen tegelijk met je krachtvoer te verstrekken omdat de voedingsstoffen dan niet goed genoeg werden opgenomen. Toen klonk het als logisch verhaal over vertering van waterrijke wortelen die er dan voor zorgen dat de biks/muesli te snel door het verteringsstelsel zouden voeren. Echter kan ik dat nergens terug vinden en eigenlijk ben ik wel benieuwd of dat verhaal wel klopt.
Antwoord:

Wortelen kunnen zonder zorgen tegelijk met biks en muesli gevoerd worden. Het is onjuist dat voedingsstoffen dan niet voldoende opgenomen zouden worden en de voedselbrij te snel door het verteringskanaal zou gaan.

Het tegelijk voeren van wortels met biks en muesli kan zelfs een positief effect hebben op de vertering, omdat wortelen veel vocht bevatten en tijdens het kauwen van wortels meestal veel speeksel vrijkomt. Speeksel en vocht hebben een positieve invloed op de vertering.

Lees meer:
Bijvoeren van wortelen

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (2)dianne
29-01-2017 16:31
heb sinds 5 maand een tinker merrie van 9 a 10
jaar oud die behoorlijk verwaardeloost is .
Nu geef ik haar muselie met lurenza.
Maar nu moet ik daar mee stoppen omdat ze last heeft van mok .
Nu ben ik op zoek naar geschikte brok enz waar geen suiker en melasse enz in zit.
dus voor koud bloedig ras .
welke raad jullie mij aan voor mijn tinker .

VoerVergelijk.nl
30-01-2017 20:01
Beste Dianne, In de database van VoerVergelijk staan diverse krachtvoeders die door de producent worden aangeraden voor sobere rassen, zoals tinkers. Bekijk deze producten: http://www.voervergelijk.nl/voer/rassen,5. Door middel van onze zoekfunctie kun je ook op zoek gaan naar een brok met weinig suiker en geen melasse: http://www.voervergelijk.nl/paardenvoer-zoeken. Succes!
Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam