Bezoekersvraag

Kennisbank

Aanvulling naast 24/7 weidegang in de winter


Door bezoeker Pee op 18-09-2015

Ik heb een vraag mijn paard van 6 jaar gaat straks per 1 oktober 24/7 buiten staan met schuilstal. Nu is hij een nerveus paard hij staat nu op cavalor pianissimo en als beloning krijgt hij cavalor apple hier doet hij het goed op maar wat zou ik erbij kunnen geven voor genoeg vitamine en weerstand als hij straks buiten loopt en hij werkt minimaal 4 dagen in de week.
Antwoord:

In de zomer bevat het gras veel voedingswaarde en vitaminen en mineralen, maar richting de winter wordt dit steeds minder. Als de temperatuur onder de 5 graden Celsius komt, dan groeit het gras vrijwel niet meer. Daarom is het belangrijk om in de winter bij te voeren. De basis hiervan is ruwvoer, dus voer een goede kwaliteit hooi of kuilgras bij. Ruwvoer zorgt ervoor dat jouw paard warm blijft en voldoende vezels binnen krijgt. Geef minimaal 1 - 1,5 kg per 100 kg lichaamsgewicht.

Indien de aanbevolen hoeveelheid Pianissimo wordt gevoerd, dan zou dit de extra behoefte aan vitaminen en mineralen moeten dekken. Als er heel weinig Pianissimo wordt gevoerd, dan zou je een vitamine/mineralenvoer bij kunnen voeren om zeker te weten dat jouw paard voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt.  

Lees meer:
Paarden voeren bij dalende temperatuur 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam