Bezoekersvraag

Kennisbank

Zonder gras minder fit


Door bezoeker smits op 26-10-2010

Mijn tinker krijgt al ruim een jaar pavo liga, op zich doet hij het hier goed op. In de zomer maanden met volop gras was hij lekker vlot tijdens het rijden, nu er minder gras is lijkt het ofdat hij toch weer slomer gaat worden, minder werklust. Wat zit er nu anders in gras dan in brokken of muesli. Ik zit te denken om hem in de wintermaanden als het gras echt op is na het rijden wat extra muesli geven welke zou ik dan het besten aan kunnen sluiten naast de liga, of mischien iets waar hetzelfde in zit als in gras.
Antwoord:

Als het kouder wordt dan hebben paarden extra energie nodig om zich warm te houden en lichaamsprocessen in stand te houden ten opzichte van de zomer. Daarom zou het kunnen dat je tinker op hetzelfde rantsoen toch minder fit lijkt.

Een beetje extra Pavo Liga of een extra muesli geven kan helpen, maar op afstand is dit moeilijk te bepalen, mede doordat de momenteel gevoerde hoeveelheid bij ons niet bekend is.

Het zou ook kunnen dat je tinker te weinig energie haalt uit het hooi. Door middel van de volgende informatie kun je een inschatting maken van de kwaliteit van je hooi: Voedingwaarde ruwvoer . Je zou ook kunnen kiezen voor een betere kwaliteit hooi of een aanvulling zoals 1 kg luzerne per dag . Dit waardeert het hooi op en daarmee geef je net dat beetje extra wat je paard in de winter wellicht tekort komt ten opzichte van het zomerrantsoen met volop gras.

Lees meer:
Grasrantsoen 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam