Bezoekersvraag

Kennisbank

Welk krachtvoer voor 5 keer per week rijden?


Door bezoeker Lascaris op 14-03-2014

Ik heb een NRPS (75% arabier) van ongeveer 500 kg en 19 jaar oud. In de winter (wanneer ik hem krachtvoer bij voer) staat hij de hele dag op stal, en rij ik 5 keer per week 1 uur dressuur (niveau B) met hem en 1 keer per week een bosrit. Ik vroeg me af welk krachtvoer het beste bij hem past? en hoeveel hij van iedere stof nodig heeft?
Antwoord:

Als jouw NRPS'er ongeveer 5 keer per week wordt gereden op B-niveau, dan valt dit in de categorie lichte arbeid. Lees meer over het bepalen van de arbeidsintensiteit.

De belangrijkste basis van het rantsoen is ruwvoer. Een paard kan t/m matige arbeid in zijn behoefte voorzien met voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Jouw NRPS'er heeft ongeveer 5 - 7,5 kg ruwvoer per dag nodig.

Hiernaast kun je een kleine aanvulling doen met krachtvoer (ca. 0,5 - 1,5 kg), door middel van een onderhoudsbrok en basismuesli. Mocht het ruwvoer toch nog iets tekort komen dan weet je met deze aanvulling zeker dat je voldoende vitaminen, mineralen, energie en eiwit voert.

Als je precies wilt weten wat je paard precies nodig heeft, kun je de behoefte berekenen van vitaminen en mineralen en energie en eiwit.

Lees meer:
Samenstellen van een goed rantsoen

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam