Bezoekersvraag

Kennisbank

Extra energie voor ZZ licht?


Door bezoeker Schothorst op 29-01-2014

Mijn merrie van 12 jaar loopt ZZL. Zij krijgt dagelijks 4x per dag hooi/kuil en 3x per dag hardvoer; te weten per voerbeurt 0.5 tot 0.75gr Cavalor Endurix en halve voerschep Pavo Daily Plus. Nu hebben wij toch het idee dat dit niet helemaal voldoende is en we zouden graag weten wat we extra of compleet anders zouden moeten voeren. Wat ik wel heb gehoord is dat met de Cavalor ze in het begin veel energie hebben en daarna dus minder functioneren. Waar we naar op zoek zijn is een voer waarmee ze haar spieren behoud en niet verzuurt (dit doet ze helaas vrij snel), uithoudingsvermogen heeft voor training en wedstrijd en genoeg energie.
Antwoord:

Cavalor Endurix is een voer dat speciaal geschikt is voor paarden die langere tijd moeten presteren, zoals paarden in de endurance. Als het paard per voertbeurt 0,5 kg krijgt, dan krijgt zij per dag slechts 1,5 kg. Dat is relatief weinig voor een paard dat op dit niveau moet presteren. Vooral als het paard aangeeft dat zij te weinig energie heeft. Je zou deze hoeveelheid kunnen verhogen naar 2 - 2,5 kg.

Mocht dit niet het gewenste effect opleveren dan kan gekeken worden naar een ander voer, wat speciaal geschikt is voor meer uithoudingsvermogen/duurprestatie. Bekijk voeders voor duurprestatie in de database van VoerVergelijk.

Vet is een goede energiebron voor paarden die langere tijd moeten presteren en geeft minder belasting op de spieren dan energie uit zetmeel. Lees meer over vetrijke voeders.

Om spierpijn te voorkomen kun je verschillende maatregelen nemen. Lees meer over spierpijn/spierstijfheid

Lees meer:
Energiebronnen voor paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam