Bezoekersvraag

Kennisbank

Muesli voor luie ruin?


Door bezoeker rijnen op 17-01-2014

Ik heb een kwpn ruin van 1,81m waarmee ik dressuur rijd op m1/m2 niveau. Hij is van zichzelf redelijk lui aangelegd. Hij werkt op dit moment 5 keer per week, staat iedere dag een aantal uur in de wei en na het werk staat hij 20 minuten in de molen. Op stal waar we staan zijn iedere dag 4 voermomenten waarop ze een flinke berg hooi en krachtvoer krijgen. Op dit moment krijgt hij de marstall vito muesli maar deze vind hij niet zo lekker en eet dit dus ook niet goed op. We zijn de vito gaan geven omdat deze laag is in de suikers en hij daar doordat hij de ziekte van Lyme heeft behoefte aan had. De lyme is ondertussen onder controle en we zijn op zoek naar een andere muesli om hem te geven. wat is uw advies?
Antwoord:

Als de conditie van het paard goed is, dan is het alleen een kwestie van een krachtvoer selecteren die bij de behoeften van het paard passen. Jouw paard moet op M1 of M2 niveau presteren dus heeft hij krachtvoer nodig met een matig energiegehalte. Aangezien het paard redelijk lui is aangelegd is het aan te raden om een voer te kiezen met een energieverhogende werking. Er zijn diverse voeders speciaal geschikt voor paarden die extra energie nodig hebben. Bekijk deze voeders.

Verder is het belangrijk dat het paard gezien zijn formaat voldoende voedingsstoffen krijgt om in zijn behoefte te voorzien en niet te mager wordt. Dit kun je bijsturen door voldoende ruwvoer van goede kwaliteit.

Lees meer:
Voeren voor extra energie
Hoe werken energy boosters?
Een goed rantsoen samenstellen
 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam