Bezoekersvraag

Kennisbank

Magere merrie na veulen?


Door bezoeker Woertman op 13-12-2013

Ik heb sinds kort een 4 jarige merrie staan die ca 1,5 maand geleden van haar veulen is afgegaan bij de fokker. Het paard eet slecht. De muesli die wij hebben eet zij wel en haar ruwvoer ook, brokken eet ze zowat niet. Haar tanden zijn nagekeken en de osteopaat heeft haar ook al behandeld. Wat voor voer kan ik haar het beste geven zodat ze wat groeit? Ze blijft nu vrij mager. Ik zat zelf te denken aan Slobber mash van Havens, maar misschien hebben jullie een alternatief?
Antwoord:

Slobber wordt meestal erg goed gegeten en is erg effectief bij herstel van ziekte. Echter is slobber minder effectief om een paard op gewicht te krijgen. De meeste paarden worden niet dikker van slobber.

Probeer de merrie zoveel mogelijk ruwvoer te geven. Geef haar zoveel ruwvoer als ze wil eten en controleer de kwaliteit. Geef bij voorkeur ruwvoer met een gemiddelde/hoge voedingswaarde om het paard beter op conditie te laten komen.

Andere producten die ervoor kunnen zorgen dat de merrie weer een beetje groeit zijn luzerne en bietenpulp. Beide producten bevatten veel vezels en zorgen voor een betere conditie.

Lees meer:
Magere paarden
Feiten en fabels over slobber
Feiten en fabels over bietenpulp
Feiten en fabels over luzerne

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam