Bezoekersvraag

Kennisbank

Voeding bij ziekte van Lyme


Door bezoeker Cornewal-Coenraats op 10-12-2012

Nu heeft mijn paard de ziekte van lyme opgelopen en het lijkt erop dat het niet meer helemaal goed gaat komen. Er wordt vaak gezegd dat je de weerstand hoog moet houden, zeker tijdens seizoenwissels, haarwissel, enting/wormenkuren. Welke voeding kan helpen bij een paard met lyme om hem zo gezond mogelijk te houden in voedingopzicht? Mijn paard krijgt nu onbeperkt hooi vrije beweging op weide en sinds kort Pavo Care4life om zijn spieren niet veel werk te geven in afvoer afval die hij al genoeg heeft met de bactieren en weerstand verhoging.
Antwoord:

De oorzaak van en de oplossing voor de ziekte van Lyme zit helaas niet in de voeding. Door middel van de juiste voeding kun je echter wel zorgen dat de weerstand zo goed mogelijk blijft. Lees meer over het samenstellen van een goed rantsoen.

Momenten van extra aandacht zijn inderdaad tijdens de wisselingen van seizoenen, de periode van rui en de momenten waarop ontwormen en entingen plaats vinden. In deze perioden zou je een extra vitamineboost kunnen geven door bijvoorbeeld een pasta te geven. Er zijn diverse supplementen verkrijgbaar ter bevordering van de weerstand.

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam