Bezoekersvraag

Kennisbank

Hoeveel krachtvoer en kuil per dag?


Door bezoeker Alysia op 19-11-2012

Ik heb een 10 jarige KWPN'er van 1.65 m, waarmee ik dressuur en spring, ca. 6x per week. Wat is de juiste hoeveelheid voeding (krachtvoer) en kuil per dag?
Antwoord:

Een paard van 1.65 m weegt ongeveer 600 kg. Kuilgras is zwaarder dan hooi en bevat meer water, dus een paard heeft ca. 2 - 2,5 kg per 100 kg lichaamsgewicht kuilgras nodig om de spijsvertering gezond te houden. Jouw paard zal dus ongeveer 12 - 15 kg kuilgras per dag nodig hebben. Deze richtlijn geldt voor ieder paard en is dus niet afhankelijk van de hoeveelheid arbeid die het paard moet verrichten. Bij voorkeur dient het ruwvoer in minimaal 3 porties per dag gegeven te worden, zodat het paard zo kort mogelijk zonder voeding staat.

De hoeveelheid krachtvoer is afhankelijk van de intensiteit van de arbeid en het temperament van het paard. Sommige paarden hebben iets meer krachtvoer nodig om prestaties vol te houden dan andere paarden. Normaal gesproken kan ieder (basis)sport paard toe met een maximale hoeveelheid krachtvoer van 3 kg. Gemiddeld krijgen paarden ca. 1,5 - 2,5 kg krachtvoer per dag. Lees meer basistips voor goed voeren.

Lees meer:
Alles over ruwvoer

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam