Bezoekersvraag

Kennisbank

Aanvulling voor mijn tinker?


Door bezoeker Schiff op 02-07-2012

Mijn tinker loopt overdag in de weide, krijgt kuil en ik geef hem nog muesli van Treurniet met Maxhippo voor extra vitaminen, mineralen, spoorelementen. In de winter krijgt hij 5x per dag eten: 3 x kuil, 1x maispulp en een handje bix. Dan van mij nog peentjes en appeltjes. Hij heeft een goede conditie, verhaart goed. Heeft u nog tips voor specifiek tinkers?
Antwoord:

Tinkers behoren tot de sobere rassen. De spijsvertering van sobere rassen is zeer efficiënt, waardoor ze met relatief weinig voeding op gewicht kunnen blijven. Daarom hoef je niet zoveel te voeren en zijn producten met weinig calorieën toerijkend. 

Het genoemde rantsoen zou meer dan voldoende voedingsstoffen moeten bevatten voor een . Een goede kwaliteit ruwvoer aangevuld met extra vitaminen, mineralen en sporenelementen voldoet meestal al in de basisbehoefte. Dus de verschillende extra's, zoals mäispulp, biks, peentjes en appeltjes zouden niet direct nodig zijn, maar kunnen ook niet direct kwaad, als de conditie van jouw tinker goed is. Let op: Sobere rassen hebben snel last van overgewicht.

Lees meer:
Tinkers

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam