Bezoekersvraag

Kennisbank

Te mager en erg druk?


Door bezoeker mennega op 22-03-2012

Onze Haflinger van 6 is erg druk. Graag uw advies wat haar te voeren als ze om de dag een half uurtje licht werk doet. Ze is slank en krijgt voldoende hooi per dag, mede door haar lage BMI. Gebit etc is in orde.
Antwoord:

Het komt regelmatig voor dat paarden die erg heet zijn, daarnaast ook te mager zijn. Door de heetheid verspillen zij veel energie wat ten koste gaat van de lichamelijke conditie.

Het is erg goed dat het paard voldoende hooi krijgt. Let hierbij ook op de kwaliteit en geef vrijwel onbeperkt de beschikking over ruwvoer. Bevat het hooi voldoende voedingsstoffen? Lees alles over ruwvoer.  Mocht je twijfelen over de kwaliteit of de voedingswaarde van het hooi, laat dan een ruwvoeranalyse uitvoeren.

Er wordt helaas geen informatie gegeven over de hoeveelheid krachtvoer dat het paard krijgt. Als hij krachtvoer krijgt dan zou een gedeelte van het krachtvoer vervangen kunnen worden door vetten. Energie uit vetten hebben een minder heetmakend effect dan energie uit zetmeel(granen). Tevens zijn vetten zeer geschikt voor magere paarden. Lees meer over een vetrijk rantsoen.

Energie uit vetten en vezels zijn zeer geschikt voor magere en hete paarden. Lees meer over energiebronnen.

Lees meer:
Nieuws: Oorzaken van gewichtsverlies bij paarden
Magere paarden
Hete paarden
Haflingers

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam