Bezoekersvraag

Kennisbank

Haver voor trage Tinker?


Door bezoeker ouwerkerk op 17-07-2011

Ik heb een Tinker van 5 jaar en 1,50 m. Ik rijd grote buitenritten en train hem in de dressuur ik rijd dan een half uur tot een uur intensief. Hij staat op een wei met 15 andere paarden, ze hebben een mooie wei met veel eiwitten. Zou hij te weinig energie hebben? Want hij is best wel sloom. Is haver goed om hem actief en oplettend te maken? En wat kan ik als beloning het best geven? Ik zoek iets met weinig eiwitten.
Antwoord:

Als je het gevoel hebt dat je Tinker minder energie hebt dan je gewend bent, dan komt hij misschien iets tekort. Met uitsluitend weidegang en intensieve training zou hij wellicht te weinig energie kunnen hebben. Haver kan een heetmakend effect hebben, dus kan ervoor zorgen dat hij iets meer energie krijgt. Bekijk energieverhogende paardenvoeders 

Er hoeven geen grote hoeveelheden haver/krachtvoer bijgegeven te worden. Een hoeveelheid van 0,5 - 1 kg per dag zou al voldoende kunnen zijn als extra of als beloning. Als je iets wilt geven met weinig eiwit, dan zou je via de zoekfunctie een voeder kunnen zoeken met een hoog energiegehalte en een laag eiwitgehalte.

Lees meer:
Voer voor Tinkers
Bezoekersvraag: Tinker met te weinig energie

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam