Kennisbank

Springen

Springen is snelheid, wenden en grote krachtsinspanningen. De spieren van een springpaard worden zwaar belast tijdens snelle wendingen. Botten en pezen moeten bij de landing een aantal keer het lichaamsgewicht van het paard opvangen. De springsport vraagt om timing, souplesse en snel beschikbare energie.
Voer voor springpaarden

1. Snelle energie
Een springpaard moet piekprestaties leveren, dit vraagt om speciale energiebronnen. Koolhydraten(zetmeel en suikers) zijn energiebronnen die het meest geschikt zijn voor kortdurende piekprestaties. Granen zijn rijk aan koolhydraten en daarom worden granen of granenmengelingen veelgebruikt bij springpaarden. Granen hebben een scheve calcium/fosfor verhouding en bevatten te weinig vitaminen en mineralen. Daarom is het belangrijk om het granenrantsoen aan te vullen met een voer dat extra calcium, vitaminen en mineralen bevat.

2. Verzorging van spieren, botten en pezen
De spieren van een springpaard moeten soepel blijven, niet verzuren en snel herstellen. Vitamine E en vitamine C helpen bij het afvoeren van melkzuur. Verder helpen essentiele amonizouren bij het opbouwen en herstellen van spieren. Magnesium, calcium en fosfor spelen ook een belangrijke rol bij de gezondheid van spieren, botten en pezen.


Voorbeelden van producten die (volgens producent) speciaal geschikt zijn voor springpaarden.


 

 Beveel een product aan voor springen

Uw e-mail adres
Motivatie:
vul code in :

Andere bezoekers bevolen de volgende producten aan:


Als u zelf een reactie plaatst zal deze eerst worden goedgekeurd door de redactie. Het kan daarom even duren voordat uw motivatie zichtbaar is.

U kunt per IP-adres slechts één keer stemmen op een product.