Kennisbank

Gewrichtsproblemen

Veel paarden hebben te maken met gewrichtsproblemen. VoerVergelijk geeft een aantal middelen die zorgen voor opbouw en behoud van gezonde botten, kraakbeen, gewrichten en weefsels....
Voor gewrichtsproblemen wordt een grote verscheidenheid aan supplementen aangeboden. Bijvoorbeeld voor artrose, artritis, gewrichtsslijtage en spat, maar ook voor gewrichtsproblemen in het algemeen. Wat betreft paardenvoeding zijn er weinig aanpassingen in het rantsoen mogelijk ter voorkoming van gewrichtsproblemen. Er zijn ook zeer weinig paardenvoeders verkrijgbaar ter voorkoming of ondersteuning van gewrichtproblemen. 

Onderstaand een aantal voedingsstoffen die in supplementen worden toegevoegd ter ondersteuning van gewrichtsproblemen.  

Glucosamine
Glucosamine is een lichaamseigen stof die van nature in het kraakbeen van gewrichten voorkomt. Supplementen met Glucosamine blijken zeer effectief bij het verbeteren van kraakbeen en het bestrijden van ontstekingen, slijtage en pijn. Glucosamine zorgt ervoor dat zwavel in het kraakbeen kan worden opgenomen. Glucosamine kan tevens het herstel bevorderen indien gewrichten niet meer goed functioneren.

Hyalyronzuur
Hyaluronzuur komt van nature voor in verschillende soorten lichaamsweefsel . In het gewricht zorgt hyaluronzuur voor het schokdempend en smerend vermogen van het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof. Hyaluronzuur injecties worden toegepast om de kwaliteit van het gewrichtsvloeistof te verbeteren en heeft daarnaast een pijnstillend en ontstekingsremmend effect. Uit recent onderzoek blijkt dat het geven van een hyaluronzuur bevattend voedingssupplement een gunstig effect kan hebben op artritisklachten.

Collageen
Gehydrolyseerd collageen is een natuurlijk collageen dat wordt toegepast bij de behandeling van beender- en gewrichtsziekten. Gehydrolyseerd collageen vermindert botafbraak en vergroot de botdichtheid.

MSM (Methyl Sulfonyl Methaan)
MSM is een natuurlijke bron van zwavel die de soepelheid en sterkte van bindweefsel en kraakbeen verbetert.
 

 

 

Lees meer:
Collageen versus glucosamine

 Beveel een product aan voor gewrichtsproblemen

Uw e-mail adres
Motivatie:
vul code in :

Andere bezoekers bevolen de volgende producten aan:


Als u zelf een reactie plaatst zal deze eerst worden goedgekeurd door de redactie. Het kan daarom even duren voordat uw motivatie zichtbaar is.

U kunt per IP-adres slechts één keer stemmen op een product.