Kennisbank

Pony's

Pony's hebben een ander metabolisme dan paarden, daarom benutten zij de voedingstoffen uit het voer beter. Dit heeft als resultaat dat zij sneller last hebben van overgewicht of teveel energie waardoor zij onhandelbaar worden. Dit zijn problemen waarbij onjuiste voeding een rol speelt.
Niet alle pony’s zijn hetzelfde. Sommige pony’s zijn altijd kalm en rustig en andere zijn erg temperamentvol. Over het algemeen kunnen pony’s energie beter omzetten voor arbeid dan paarden. Hierdoor kunnen ze heel snel dik worden. Het overschot aan energie dat beschikbaar komt, wordt namelijk omgezet in vetreserves.

Voer voor pony’s

1. Laag suiker- en zetmeelgehalte
Een laag suiker(<4%) en - zetmeelgehalte (<25%) in het rantsoen voorkomt dat je pony erg opgewonden zal raken. Voer zoeken

2. Laag energiegehalte
Pony’s hebben geen krachtvoer nodig met een hoge energiewaarde, dus kies een krachtvoer met een laag energiegehalte(EWpa 0,75 - 0,85) om te voorkomen dat hij dik wordt of teveel temperament krijgt. Daarnaast is het uiteraard erg belangrijk dat je pony voldoende beweging krijgt, zodat hij zijn energie kwijt kan.

Ga naar de zoekfunctie om een voer te vinden met een laag suiker, - zetmeel en - energiegehalte

Voorbeelden van producten die (volgens de producent) speciaal geschikt zijn voor pony’s.

 Beveel een product aan voor pony's

Uw e-mail adres
Motivatie:
vul code in :

Er zijn nog geen aanbevelingen gedaan door andere bezoekers van Voervergelijk.nl