Kennisbank

Spieropbouw

Paarden die arbeid moeten verrichten ontwikkelen spieren. Deze spieren kunnen goed ontwikkelen door een combinatie van een goed trainingsschema in combinatie met de juiste voeding.....
Iedereen wil een mooi gespierd paard, maar dat gaat niet vanzelf. Spieropbouw kan ondersteund worden door de juiste voeding.

De belangrijkste bouwstof voor de spieren zijn eiwitten. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Er zijn twee soorten aminozuren: essentiële en niet-essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren moeten door de voeding verstrekt worden, omdat het paard deze niet in het lichaam aanmaakt. Niet-essentiële aminozuren kan een paard zelf aanmaken en spelen daarom een minder belangrijke rol in de voeding. Essentiële aminozuren voor een paard zijn Lysine, Methionine, Leucine, Isoleucine, Fenylalanine, Threonine, Tryptofaan, Histidine en Valine. 

Deze essentiële aminozuren vormen de basis voor herstel en opbouw van spieren en andere weefsels in het lichaam.

Jonge paarden zijn nog in de groei en hebben veel bouwstoffen nodig om spieren op te bouwen. Eiwitten van een hoge kwaliteit zijn dus extra belangrijk voor jonge paarden.

Spieren worden krachtiger en spiermassa neemt toe door middel van training. Een training waarbij het paard minimaal vier dagen per week intensief aan het werk wordt gezet en de grens steeds iets meer wordt verlegd zorgt voor extra kracht.

Een goede warming up en cooling down zijn heel belangrijk om ernstige spierstijfheid te voorkomen.

Lees meer:
Bezoekersvraag: Mijn tweejarige ruin blijf erg iel?
Bezoekersvraag: Mijn paard moet afvallen en spieren opbouwen?

Voeding voor jonge/groeiende paarden
Onderzoek: Rol van eiwitten bij spieropbouw
Fabel: eiwit is slecht

 

 Beveel een product aan voor spieropbouw

Uw e-mail adres
Motivatie:
vul code in :

Andere bezoekers bevolen de volgende producten aan:


Als u zelf een reactie plaatst zal deze eerst worden goedgekeurd door de redactie. Het kan daarom even duren voordat uw motivatie zichtbaar is.

U kunt per IP-adres slechts één keer stemmen op een product.