Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Wat heeft een paard per dag nodig?


12-05-2010

Behoeften aan vitaminen, mineralen, energie en eiwit van een paard per dag....


Op VoerVergelijk kun je veel analysewaarden van paardenvoer vinden en vergelijken. Maar wat heeft jouw paard per dag nodig? Om de gegevens nog beter te kunnen interpreteren kun je nu in de kennisbank van VoerVergelijk ook informatie vinden over de behoeften van een paard.

Er zijn diverse bronnen die de behoeften van een paard weergeven. Deze verschillende bronnen kunnen onderling aanzienlijk verschillen. VoerVergelijk heeft een aantal betrouwbare bronnen geselecteerd en deze informatie bruikbaar gemaakt voor de algemene paardenhouder. 

Aangezien de behoeften van paarden erg kunnen verschillen in verband met levensfase en prestatie worden diverse richtlijnen gegeven.

Let op:
- Uiteindelijk is de conditie en uitstraling van je paard de beste graadmeter voor zijn gezondheid: rantsoenberekeningen zijn niet zaligmakend, maar kunnen wel een goede indicatie geven.
- De behoefte van jouw paard moeten verstrekt worden via de complete voeding, hieronder wordt o.a. verstaan krachtvoer, hooi, kuilgras maar ook weidegang.

Lees meer over de behoeften van jouw paard:
Behoefte energie/eiwit
Behoefte vitaminen/mineralen

Lees meer over aanbod via ruwvoer en weidegang:
Voedingswaarde ruwvoer
Grasrantsoen

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina