Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

paardenvoer van Fibra (Fibra Premium)

Fibra Paardenvoeders, Fibra Premium


Ruwvoer
Onderhoud/Recreatie

 


9,4/10

paardenvoer van Fibra (Fibra Premium)

Specificaties Fibra Paardenvoeders Fibra Premium

Adviesprijs per verpakking
€ 16,50


Verpakking
15.0 kg


Prijs per kg
€ 1,10


Bedrijfspresentatie


Product pagina


Website producent


Info producent

Fibra Premium
- is welzijn verbeterend
- is zorgvuldig samengesteld
- is erg smakelijk voor het paard
- bevat geen toegevoegde suikers of melasse
- vult alles aan wat een paard nodig heeft naast voldoende ruwvoer


Beoordelingen

Totaal beoordelingen


Totaal vragen
Plaats een beoordeling of stel een vraag

Laatste reactie
04-04-2023 20:45 door Afke
Onze hele kudde eet sinds ruim 1,5 jaar fibra en doet het zo goed. Ze maken strand ritten, zien er goed uit. Ze eten het graag.

Specificaties Fibra Paardenvoeders Fibra Premium


Basis eigenschappen »
Producent Fibra Paardenvoeders - Fibra Paardenvoeders
Productnaam Fibra Premium
Adviesprijs per verpakking

Prijs


Dit is de verkoopadviesprijs van de producent. Deze prijzen kunnen fluctueren, omdat niet alle verkooppunten deze adviesprijzen hanteren. Let op: prijzen van Belgische producenten kunnen in veel gevallen in Nederland met toeslag geleverd worden in verband met transportkosten.

Prijs


Weet u meer over de waarde van deze eigenschap. klik dan op het icoontje om uw waarde aan ons door te geven!

U kunt ook contact met ons opnemen via info@voervergelijk.nl of onze contact pagina.
€ 16,50
Verpakking 15.0 kg
Prijs per kg €1,10
Productpagina producent www.fibra-paardenvoeders.nl
Informatie van producent  

Fibra Premium
- is welzijn verbeterend
- is zorgvuldig samengesteld
- is erg smakelijk voor het paard
- bevat geen toegevoegde suikers of melasse
- vult alles aan wat een paard nodig heeft naast voldoende ruwvoer

Soort Ruwvoer
Rubrieken  

paardenvoer van Fibra (Fibra Premium)

Beoordelingen en vragen Fibra Paardenvoeders Fibra Premium


Totaal beoordelingen
43


Totaal vragen
31
   
Beoordeling:
Afke
7 paarden/pony's
04-04-2023
Beoordeling:
Onze hele kudde eet sinds ruim 1,5 jaar fibra en doet het zo goed. Ze maken strand ritten, zien er goed uit. Ze eten het graag.

Pluspunten:
Smakelijk, allround voor alle soorten.

Minpunten:
Weinig leveranciers en versturen is prijzig.
Totaal
8,8
 
Geur
9
Smakelijkheid
9
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
9
Beoordeling:
Samantha
1 paarden/pony's
04-04-2023
Beoordeling:
Moest er best veel van voeren en heb een kieskeurige merrie. Ze at het niet allemaal op en kwam zo te kort..


Pluspunten:
Veel kauw productie en word verder wel goed gegeten.

Minpunten:
Je moet er erg veel van voeren
Totaal
7,6
 
Geur
8
Smakelijkheid
7
Uiterlijk
7
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
8
Beoordeling:
Mariska
1 paarden/pony's
04-04-2023
Beoordeling:
Zeer tevreden over Fibra Premium. Ons paard eet het graag en krijgt op deze manier alles binnen. Ook de Fibra anti-itch crème werkt erg goed tegen zomereczeem/ jeukplekken.

Pluspunten:
Ziet er smakelijk uit en bevalt alles wat je paard/ pony nodig heeft. Ook het persoonlijk voeradvies is heel fijn!

Minpunten:
Meer verkooppunten (zoals Welkoop/ Ranzijn)
Totaal
8,6
 
Geur
9
Smakelijkheid
9
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
8
Beoordeling:
Samantha van Voorst
2 paarden/pony's
27-03-2023
Beoordeling:
Pony is sober en krijgt sinds kort fibra gevoerd. Met veel succes en smaak. Ze heeft voldoende energie, zit al goed in haar vacht en het wordt smakelijk gegeten.

Vooral fijn dat er geen belastende stoffen in zitten en dat het product vrij is van tarwestro ivm allergie

Pluspunten:
Prijs,kwaliteit van het voer. Volume verpakking. Alles in 1 maar toch gezond!


Minpunten:
Soms moeilijk verkrijgbaar
Totaal
9,2
 
Geur
9
Smakelijkheid
8
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Vraag:
Andrea
13-08-2020
Het voer word gepromoot dat het zo laag in suikers is, maar aan de andere kant vind ik het zetmeel gehalte wel weer 'hoog'. Hoe zit dit?
1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Anne
14-08-2020
Beste Andrea,

Bedankt voor je vraag en snap hem heel goed. Het klopt dat Fibra in verhouding met andere voeders welke promoten een laag suiker en zetmeel gehalte te hebben soms iets hoger ligt.

Ik leg graag aan je uit waarom dit is en waarom wij hiervoor hebben gekozen.

Om te beginnen zijn wij van Fibra ervan overtuigd dat je een paard zo natuurlijk mogelijk moet voeren voor een gezonde vertering en welzijn. Ruwvoer is hierbij de basis, maar helaas is uit ons onderzoek van 100-den ruwvoeranalyses gebleken dat alleen ruwvoer niet voldoende is om in alle nutriënten te voorzien die een paard en pony nodig heeft.


Toen zijn we gaan kijken wat een paard eigenlijk nodig heeft en hieruit kwam een lijst van nutriënten die aangevuld moeten worden. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat een paard/pony het beste zo veel mogelijk nutriënten uit natuurlijke producten kan krijgen hebben we in ons voer zo min mogelijk toevoegingen gedaan in de vorm van een premixen of losse vitaminen of mineralen.

Je kan dit vergelijken met een vitamine supplement voor mensen, het is voor onze gehele vertering ook gezonder om fruit en groente te eten dan een alleen een supplement te slikken.

Om zoveel mogelijk benodigde nutriënten bij elkaar kunnen krijgen zijn we op de samenstelling van Fibra gekomen: Luzerne, timothee, spelt, maisvlokken, wortelstukjes, en lijnolie.
Omdat we helaas niet alle benodigde gehalten uit geschikte grondstoffen konden halen en omdat we er uiteraard voor moesten zorgen dat alle verhoudingen kloppen hebben we een vitamine, mineralenkorrel toegevoegd. Deze vult de vitaminen en mineralen aan die niet voldoende uit de grondstoffen gehaald kunnen worden. Daarnaast zorgt het voor een juiste balans tussen de mineralen waarvan de meest bekende uiteraard de calcium - fosfor - magnesium is.

Suiker en zetmeel kunnen inderdaad belastend zijn voor een paard en daarom adviseren velen voeders met een zo laag mogelijk suiker en zetmeel gehalte. Echter is dat iets te kort door de bocht naar onze mening. Als eerste is het belangrijk om te realiseren dat suiker en zetmeel niet het zelfde zijn. Vaak worden suiker en zetmeel ten onrechte op 1 hoop gegooid. Er is wel degelijk een verschil tussen suiker en zetmeel, waardoor zetmeel minder negatief is voor paarden dan suiker.

Zetmeel en suiker worden beide omgezet in glucose. Daardoor krijg je een bloedsuiker spiegel stijging. De meeste suiker soorten kunnen vrijwel direct door de darmwand opgenomen worden en zorgen voor een plotselinge sterke stijging (piek) van de bloedsuiker spiegel. Hierdoor moet er plotseling meer insuline geproduceerd worden en wordt dit ook plotseling aangeboden aan de cellen, waar de glucose gebruikt kan worden (of opgeslagen). Deze plotselinge veranderingen kunnen er voor zorgen dat de insuline receptoren ongevoeliger worden en niet goed meer reageren, dan heb je insuline resistentie. Deze zelfde plotselinge stijgingen van het bloedsuiker kunnen ook hoefbevangenheid veroorzaken. Daarom zie je ook vaak een relatie tussen hoefbevangenheid, insulineresistentie en te dik zijn.

Zetmeel zijn polysacchariden, hele lange ketens, die veel langzamer afgebroken worden (vaak niet eens helemaal) en zorgen voor een rustige stijging van de bloedsuiker spiegel wat lang niet zo’n negatief effect heeft als suiker. Het paard heeft langer de tijd om dit rustig te verwerken. Het insuline gehalte stijgt rustiger en wordt ook rustiger aan geboden bij de cellen. Daarom is een schepje spelt (zetmeel) voeren ook gezonder dan een paar suikerklontjes. Er ontstaat een rustig stijging in plaats van een plotselinge piek in het bloedsuiker.

Iedere grondstof heeft een eigen glycemische index. De glycemische index (GI), dit geeft een inschatting voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt als iemand een product heeft gegeten. Grondstoffen die snel worden afgebroken tijdens de spijsvertering en hun glucose snel afgeven in de bloedbaan zoals suikers hebben een hoge glycemische index, terwijl granen die langzaam afbreken en hun glucose geleidelijk aan het bloed afgeven een lage glycemische index hebben.
Omdat Fibra door het volume en de structuur heel rustig wordt opgenomen kan er ook minder voer per tijdseenheid het verteringsstelsel binnen komen. Dat zorgt voor een geleidelijke stijging van het bloedsuiker in vergelijking met een brok of muesli die in een paar minuten weg is. De structuur vertraagt ook de maaglediging en daardoor de opname van glucose in het bloed. Daardoor stijgt het glucosegehalte niet snel en zal insuline niet snel afgegeven worden.

In de juiste vorm is zetmeel een hele goede energie bron voor paarden maar er is veel kwaliteitsverschil tussen verschillende zetmeel vormen. Het zetmeel in Fibra komt voornamelijk uit de spelt en uit de maisvlokken. We hebben voor spelt gekozen omdat het veel natuurlijke mineralen en spoorelementen bevat en daarnaast veel "prik" levert voor de darmwerking. Spelt bevat heel veel vliesjes/ hulsjes met binnenin een korreltje welke voornamelijk het zetmeel bevat. Door alle vliesjes komt het zetmeel maar langzaam vrij en zorgt het daarom niet voor een snelle piek in het bloedsuiker. Spelt heeft dan ook een lage glycemische index.

Ook is de spelt geplet om te voorkomen dat onafgebroken zetmeel doorstroomt naar de dikke darm. Dat is namelijk ook niet wenselijk omdat onafgebroken zetmeel een voedingsbron is voor slechte bacteriën zijn in de dikke darm en daarmee de balans in de darmflora kan verstoren.

Dan de enkele maisvlokken in Fibra, die we hebben toegevoegd voor de essentiële vetzuren en zijn hitte bewerkt. Hierdoor kunnen ze ook goed afgebroken worden in de dunne darm. Niet hitte bewerkt maiszetmeel is erg slecht afbreekbaar voor een paard en zal daarom snel problemen geven.

Met deze uitleg wil ik eigenlijk zeggen dat de hoeveelheid zetmeel niet alleszeggend is. De vorm is vele malen belangrijker om de kwaliteit van een product te beoordelen.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn reactie en als je verder nog wat wil weten dan hoor ik het graag!

Hartelijke groeten, Anne Bezemer van Fibra Paardenvoeders
Beoordeling:
Bo
3 paarden/pony's
14-03-2019
Beoordeling:
Zeer tevreden van dit eten. In het begin moesten ze wel wennen aan de structuur maar zijn er nu verzot op.
Ik heb zelf 3 paarden: shetlander (met cushing), Merens (zomerexceem) en warmbloed paard met leeftijd van 25j. Ze staan allemaal op dit eten. zij lopen 24/7 buiten krijgen hooi en 1x Fibra. Heb wel zelf de dossering bepaald want de aanbevolen hoeveelheid aten ze gewoon iet op.

Pluspunten:
voor elk type paard is het goed, gedaan met verschillende zakken. Heel tevreden op dit ogenblik.

Minpunten:
Afhaalpunten in België zijn weinig, ook de hoeveelheid aanbevolen is echt naar de hoge kant waardoor het duur wordt.
Totaal
9,2
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
9
Vraag:
Sandra
15-01-2019
Ik ben op zoek naar voer voor een tweejarige lusitano, om zijn wat te ondersteunen in zijn groei.
Is dit voer dan geschikt?
0 reactie(s) tot nu toe
Vraag:
petra
12-01-2019
Bij de vergelijking van het etiket op de baal fibra premium en de informatie van de website over de samenstelling valt mij op dat het ingredient timothee op het etiketlabel van de verpakkingsbaal pas op de 5e plek komt terwijl de informatie van de website aangeeft dat timothee het 2e ingeredient is qua hoeveelheid in de samenstelling. wettelijk is geregeld dat de ingredienten op een etiket in volgorde van hoeveelheid staan. dit komt niet overeen met de informatie over de samenstelling product op de website. Graag zou ik opheldering willen hebben over de samenstelling van fibra premium (positie/werkelijke hoeveelheid timothee. MVG petra
1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
VoerVergelijk
15-01-2019
Het klopt dat de informatie op het etiket op aflopende volgorde staat. Op VoerVergelijk is dit niet het geval, omdat de database dit niet ondersteund. Daarom kunt u de informatie op het etiket het beste aanhouden voor de inschatting van de hoeveelheid per ingrediënt.
Vraag:
Anita
08-12-2018
Is Fibra premium makkelijk op te nemen/te eten door een paard van 26 waarbij alle bovenste kiezen zijn getrokken omdat ze los zaten vanwege paradontitus.
Advies van de dierenarts was om hem voortaan een slobbermengsel te voeren om in zijn voedingsbehoefte te voorzien en daarnaast wat ruwvoer aan te bieden om verveling tegen te gaan. Dit ruwvoer kan echter niet meer vermalen worden en zal daarom niet of nauwelijks aan zijn onderhoud bijdragen. Zal Fibra wel opgenomen kunnen worden?

2 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Anita
18-12-2018
Dankjewel voor je uitgebreide info Inge, ik ga je bericht sturen en hoop dat Fibra de oplossing is voor mijn paard,

Vriendelijke groeten,
Anita
Reply:
Inge Nijkerk (Fibra)
10-12-2018
Beste Anita,

het zou voor jouw paard super fijn zijn als hij Fibra op kan nemen omdat hij dan toch de zo belangrijke structuur binnen krijgt die het verteringsstelsel op gang houdt!

Ik kan je helaas niet zeggen of hij Fibra opneemt. Ik zie namelijk dat sommige paarden met getrokken kiezen Fibra prima op kunnen opnemen en andere paarden niet. Ik denk dat de gevoeligheid per paard verschilt. Het helpt wel om Fibra wat nat te maken, het wordt dan iets zachter.

Fibra Premium is zeer geschikt voor oudere paarden. Ten eerste bevat Fibra onder andere gehakseld ruwvoer; Luzerne en Timohee waardoor het een deel ruwvoer kan vervangen. Omdat Fibra geen ballast vormt en een super laag suikerpercentage bevat kun je gerust ook veel voeren, tot 1 kg Fibra per 100 kg lichaamsgewicht!

Je ziet vaak dat oudere paarden makkelijker wat terug vallen in gewicht. Hiervoor is het belangrijk dat er voldoende kwalitatief goede bouwstoffen in de vorm van eiwitten in het voer zitten. Zowel luzerne als timothee zijn zeer goede eiwit bronnen. Verder zit er in de vitamine/ mineralen korrel nog extra essentiële aminozuren. Dat zijn bouwstenen van eiwitten die een paard niet zelf kan maken en dus in de voeding moeten zitten!

Ook zie je vaak dat oudere paarden, mede omdat ze minder ruwvoer binnen kunnen krijgen, een minder goed werkend verteringsstelsel hebben, de darmen zijn minder actief. Dat is ook het gevaar van slobber voeren aan oudere paarden. Voor slobber hoeven darmen nauwelijks aan de gang en worden ze nog luier. Deze paarden hebben vaak ook erg dunne mest en zijn soms wat winderig. Fibra bevat zelfs meer structuur (met name door luzerne, timothee en spelt) dan de meeste ruwvoeders en prikkeld daarmee de darmen zodat deze hun werk blijven doen en het rendement van het voer hoog is!  

Als laatste is het belangrijk dat je iedere voerbeurt dezelfde samenstelling voert. De bacteriën in de darmen passen zich aan aan het voer wat langskomt. Voer je 's ochtends bijvoorbeeld brok en 's avonds slobber, moeten de bacterien zich weer aanpassen aan andere grondstoffen maar voordat het zich aangepast heeft, komt alweer een voerbeurt met een andere samenstelling...... op die manier wordt het rendement van je voer laag, het wordt niet optimaal benut. Het verteringsstelsel heeft 10 dagen nodig om zich aan te passen aan een bepaald rantsoen.

Als je mij jouw adres stuurt (contact@fibra-paardenvoeders.nl) Kan ik jou een proefverpakking Fibra sturen zodat je kan kijken of jouw paard Fibra op kan nemen!

Groetjes,

Inge Nijkerk
Fibra Paardenvoeders


Vraag:
Eva
29-10-2018
Ik heb een KWPN merrie van 22 jaar, zij is gewend om ongeveer 6 uur per dag buiten te staan en s’nachts op stal. Haar hele leven is ze gewend om kracht voer te krijgen in de vorm van biks.
Ik ga nu vertrekken naar een mooie plek waar ze 24-7 buiten komt te staan met voldoende ruwvoer, gras en ze voeren daar fibra bij.
Mijn vraag is wat het beste is voor mijn merrie om het kracht voer af te bouwen zodat ik volledig op fibra over kan stappen
Wat adviseert u qua voer beleid?
Ze krijgt nu 2x dgs 1,5 schep biks. Ik rij recreatief en coach met mijn paard.
Ik hoor het graag
Vriendelijke groet Eva
1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Inge Nijkerk (Fibra)
07-11-2018
Beste Eva,

wat heerlijk voor jouw paard dat ze straks 24/7 lekker kan bewegen en veel ruwvoer krijgt!

Fibra vult alles aan wat een paard nodig heeft naast ruwvoer en kan daarom brok of muesli vervangen.

Langzaam overschakelen is altijd verstandig ondanks dat Fibra een gezond product is. De darmflora heeft 10 dagen nodig om zich aan te passen aan nieuw voer. Vervang gedurende ongeveer 3 a 4 dagen eerst ¼ van je huidige voer door ¼ van de Fibra gift. Daarna voer je een aantal dagen ½ van je oude voer en ½ van de Fibra. Dan een paar dagen ¼ oud en ¾ Fibra en daarna schakel je volledig over op Fibra. Voer je huidige voer en Fibra altijd gemengd (niet ’s ochtends het 1 en ’s avonds het ander) anders zorg je voor meer onrust in de darmflora.

De hoeveelheid Fibra is afhankelijk van het arbeidsniveau en de soort en hoeveelheid ruwvoer die ze straks krijgt. Oudere paarden hebben vaak een iets hogere behoefte aan voer omdat het verteringsstelsel wat minder efficiënt wordt. Wanneer je het idee hebt dat ze wat moeilijk op gewicht blijft schaal je haar arbeidsniveau een schaal hoger. Daarnaast kan een verhuizing een paard stress geven waardoor de behoefte wat hoger kan zijn.

Onder aan deze pagina kun je ook zelf het voedingsadvies vinden: www.fibra-paardenvoeders.nl/fibra-premium/ Kies eerst de arbeidsklasse en kijk daarna in de tabel bij de soort en hoeveelheid ruwvoer die jij voert. Dan kun je aflezen hoeveel Fibra je aan jouw paard moet geven per 100 kg lichaamsgewicht. In een standaard (gele) voerschep gaat ongeveer 300 gram. Het is nog beter om een keer af te wegen hoe veel jij in een voerschep doet.

Dit voedingsadvies in een goede maar theoretische richtlijn en gebaseerd op de gemiddelde hoeveelheden nutriënten die in het ruwvoer zitten wat wij in Nederland aan onze paarden voeren. Ieder paard is anders, net als mensen. Mijn broertje kan bijvoorbeeld een heel brood op op een dag en blijft prima op gewicht, als ik dat doe.... wordt ik te dik. Dit heeft onder andere te maken met een verschil in metabolisme (stofwisseling) en nog een aantal factoren die aan het individu gebonden zijn zoals genoemd de verhuizing en haar leeftijd. Hierdoor kan het zijn dat jouw paard net wat meer nodig heeft. Fibra is erg veilig door een super laag suikergehalte, geschikte grondstoffen en goede energiebronnen. Hierdoor kun je gerust meer voeren. Aan de andere kant hebben we qua vitaminen, mineralen en spoorelementen ook rekening gehouden met een veiligheidsmarge waardoor iets minder voeren ook geen probleem is.

Naast Fibra hoef je geen andere brok of muesli te voeren. Ik raad het zelfs af omdat andere producten wellicht ballast kunnen bevatten of verhoudingen tussen verschillende nutriënten kunnen verstoren.


Als je bovenstaande aan houdt zal jouw paarden in optimale conditie moeten komen.

Inge
Fibra Paardenvoeders
Vraag:
esther wiering
03-09-2018
Weet u voor mij een verkooppunt.
Postcode is; 5258tc

Mvg.

E. Wiering
1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Inge Nijkerk (Fibra)
04-09-2018
Beste Esther,

bij deze de link naar de kaart met verdeelpunten! Mocht er bij jou in de buurt geen verdeelpunt zijn kun je Fbra bestellen in de webshop. Het wordt dan thuis of op stal bezorgd! www.fibra-paardenshop.nl

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1FbxY8apb1izzV6SV_OgBV_cynLM&ll=52.23384862949666%2C6.253276557812455&z=7

Groetjes Inge
Fibra paardenvoeders


Beoordeling:
Myrthe
21 paarden/pony's
14-12-2017
Beoordeling:
Heel fijn voer. Sinds ik overgestapt ben op Firba komt mijn merrie beter van de mok af en hoop ik op langere termijn de mok te voorkomen. Ze glimt mooi en zit lekker in haar vel.

De aanbevolen dosering licht erg hoog. Mijn merrie eet het dan ook niet op als ik de aanbevolen dosering geef. Daarom geef ik de Fibra samen met ander voer. Ze moest eerst wennen aan de structuur maar eet het nu prima zolang ik maar niet \'te\' veel ga geven.

Pluspunten:
Goede prijs, goede samenstelling en geen overbodige toevoegingen.

Minpunten:
Weinig dealers en aanbevolen dosering erg hoog e
Totaal
9,8
 
Geur
10
Smakelijkheid
9
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Vraag:
Paula Fernhout
01-11-2017
Ik ben op zoek naar een voer om haar een keer of 3 in de week na het rijden te voeren. Alleen las ik dat het niet verstandig is om het paard en brok en fibra naast elkaar te geven.
Waarom is dat? Ze staat op pension. En daar krijgen ze gewoon basisbrok. En om daar een eigen zak voer neer te zetten vind ik niet nodig.1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Inge Nijkerk
06-11-2017
Beste Paula,

Je kan gerust Fibra een aantal keer in de week na het rijden geven.

Fibra is een volledig product welke alle vitaminen, mineralen en spoorelementen aan vult die een paard naast ruwvoer nodig heeft. Wanneer je de juiste hoeveelheid Fibra voert is een andere brok, muesli of vitamine/ mineralenbrok niet nodig. In dat geval raad ik af er nog een ander product bij te geven omdat andere producten wellicht ballast kunnen bevatten of verhoudingen tussen verschillende nutriënten kunnen verstoren.

In jouw geval kies je voor de brok van stal als basis en voer je er Fibra bij, dat kan prima!

Als je verder nog vragen hebt, hoor ik graag van je!

Met vriendelijke groet,

Inge Nijkerk
Fibra
Beoordeling:
lizette
9 paarden/pony's
28-02-2017
Beoordeling:
Ik hoor niets dan goeds over dit product. Een kennis van me gebruikt het, maar ik vind het vreemd dat de fabrikant vermeld dat dit enkel met brok gegeven kan worden..
Ik geef enkel ruwvoer, dus zou dan over moeten gaan naar brok om dit te kunnen bijgeven?

Pluspunten:
Goed grondstoffen, eerlijk product

Minpunten:
vreemde aanbeveling door fabrikant
Totaal
8
 
Geur
8
Smakelijkheid
8
Uiterlijk
8
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
8
Beoordeling:
j hoef
6 paarden/pony's
26-11-2016
Beoordeling:
paarden zijn echt beter geworden door het voeren van Fibra premium

Pluspunten:
betere gezondheid van de paarden

Minpunten:
dat we fibra niet eerder hebben ontdekt
Totaal
9,8
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
10
Beoordeling:
Anne
1 paarden/pony's
14-10-2016
Beoordeling:
Mijn dochter haar paard heeft zomer eczeem, manen waren weg geschuurd, sinds ik fibra anti-itch ben gaan geven zijn de manen terug tot 200 cm gegroeid.

Pluspunten:
ruikt goed, paard eet het graag

Minpunten:
IIk woon in Belgie en ik moet 140 km rijden om het eten te gaan halen, er is maar 1 verkoopunt in Belgie
Totaal
9,8
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
9
Vraag:
Anne
14-10-2016
Hallo,

Ik heb mijn dochter haar paard fibra anti-itch gegeven, met goed resultaat,
Nu ben ik begonnen met fibra premium( omdat ze anti-itch in de winter niet maken, is dat zo.

GRT,Anne
1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Inge Nijkerk
17-10-2016
Beste Anne,

Fijn dat de Fibra Anti-itch goed zijn werk doet!

Dat klopt in der daad. Fibra Anti-itch voert actief afvalstoffen af en reinigt het lichaam. Omdat we het paardenlichaam niet lui willen maken in het zichzelf reinigen en schoonhouden, is het belangrijk dat de Anti-itch enkele maanden in het jaar niet gevoerd wordt! Daarom produceren we het niet in de winter.

's winters volstaat Fibra Premium om het lichaam schoon te houden. In Februari beginnen we weer met de productie van Anti-itch. Wanneer precies is een beetje afhankelijk van het weer.

Groetjes,

Inge Nijkerk
Fibra Paardenvoeders
Beoordeling:
Heidi
1 paarden/pony's
09-09-2016
Beoordeling:
Heel blij met dit voer, paardje glans me tegenmoet. Heel mooi voer, je moet er niet veel van voeren. Je krijgt heel persoonlijk en bruikbaar advies wanneer je er naar vraagt.

Paardje eet het graag.

Pluspunten:
Mooi voer, eerlijk voer, goede prijs/kwaliteitsverhouding

Minpunten:
in België is er slechts één verdeelpunt, ondanks zeer goede service hoop ik dat er binnenkort wat meer verdeelpunten bij mogen komen.
Totaal
9,8
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
10
Beoordeling:
Kirsten
2 paarden/pony's
31-05-2016
Beoordeling:
Superblij dat ik dit voer ben gaan gebruiken en dat ik het nu bij Dierenpathie in Heenvliet kan ophalen! De eigenaresse Yvonne staat je graag te woord en heeft vanuit haar praktijk veel ervaring en kennis van paarden. Leuk gesprek gehad, aanrader!
Mijn 2 Friese paarden doen het geweldig op het voer en vinden het het meest smakelijke voer dat ze volgens mij hebben gegeten.

Pluspunten:
Lekker, relatief goedkoop, logische samenstelling en nu ook dichtbij op te halen.

Minpunten:
geen
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Kitty
2 paarden/pony's
12-05-2016
Beoordeling:
Mijn paarden eten het voer heel graag maar door de samenstelling kunnen ze het niet echt schrokken; normale brokken zijn zo op. Als je het voert volgens de tabel heb je best wat voer nodig, maar ik voer onbeperkt hooi of de paarden staan op de wei waardoor ik minder geef. Gewoon even kijken wat je paard nodig heeft op het oog, dat deed ik altijd al met voeren.

Pluspunten:
alles zit erin en ze vinden het heel lekker

Minpunten:
nog niet kunnen ontdekken
Totaal
9,8
 
Geur
9
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Janyna
1 paarden/pony's
11-05-2016
Beoordeling:
Ik kan er gewoon niets op aanmerken.
Het beste wat ik ooit gevoerd heb eigenlijk.

Pluspunten:
Zeer natuurlijk, gezond, smakelijk en zeer goede aanvulling op goed ruwvoer.

Minpunten:
Dan wellicht de zak, het scheurt nog al snel stuk met vervoeren.
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Yvonne
3 paarden/pony's
10-05-2016
Beoordeling:
Superfijn voer. Alles zit erin wat nodig is en door de samenstelling voor alle paarden geschikt. Ik voer minder dan de aanbevolen hoeveelheid omdat de paarden behoorlijk veel hooi en gras kunnen eten. Voor mijn paard met mok gebruik ik de anti itch variant; werkt goed. Paarden eten het graag!

Pluspunten:
Goede prijs, weldoordachte samenstelling.

Minpunten:
geen
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Chantal
3 paarden/pony's
10-05-2016
Beoordeling:
Paarden vinden het heerlijk voer; ik geef het in combinatie met itch-variant. Die variant werkt prima voor mijn pony met staart en manenschuren. De premium is heel goed voor de andere paarden.

Pluspunten:
Ziet er goed uit, doordachte samenstelling vanuit het paard gezien en zitten alleen goede dingen en geen overbodige dingen in.

Minpunten:
geen
Totaal
9,6
 
Geur
9
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
10
Beoordeling:
Linda Klepper
1 paarden/pony's
25-04-2016
Beoordeling:
Het leek mij een heel mooi product.
Helaas eet mijn paard het totaal niet.
Daarnaast is het een erg duur product en je moet er echt veel van voeren! Ik kwam op 1,5 kg per dag uit.

Pluspunten:
Mooi product, voer ziet er smakelijk uit.

Minpunten:
Paard eet het niet
Duur
veel voeren
Totaal
6,6
 
Geur
9
Smakelijkheid
1
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
3
Uitstraling
10
Vraag:
mirjam kortekaas
22-12-2015
Mijn haflinger heeft IBD en neemt momenteel ca 50% van de voedingsstoffen op. ik ben daarom nu op zoek naar een suikerarm voer wat ik haar kan bijvoeren. op internet las ik over jullie product. kan ik haar dat veilig geven?

groetjes, mirjam
0 reactie(s) tot nu toe
Beoordeling:
Frederique
10 paarden/pony's
16-12-2015
Beoordeling:
Mijn paard loopt op internationaal niveau met westernrijden. Het is een quarter die erg slecht tegen suikers kan. Hij heeft ook een gevoelige maag. Eigenlijk ben ik iets gaan zoeken om toe te voegen op mijn wedstrijden, zodat hij niet zou terugvallen en genoeg energie zou houden. Aangezien luzerne vaak te veel suikers bevat ben ik bij Fibra uitgekomen. Ik geef het elke dag bij mijn standaard brok en op wedstrijd geef ik het dubbele. Hij valt niet meer terug. Ziet er onwijs goed uit en eet het op, wat bij mijn paard een hele prestatie is. Ik vind het heel fijn voer

Pluspunten:
smakelijk, paard ziet er goed uit

Minpunten:
weinig verdeelpunten/moeilijk te krijgen en prijzig.
Totaal
9
 
Geur
9
Smakelijkheid
8
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
9
Beoordeling:
Esther
6 paarden/pony's
27-11-2015
Beoordeling:
In een woord super voer! Ik woon in Portugal met mijn paarden en geen ander voer meer voor mij! Ik ben graag verdeel punt voor Fibra voor Portugal!

Pluspunten:
Zeer gevarieerde mix en super goede ingrediënten.

Minpunten:
Jammer dat het niet in Portugal wordt gemaakt. Nu moet ik het gaan transporteren.
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Debby
2 paarden/pony's
17-11-2015
Beoordeling:
Na veel uitproberen van verschillend voer voor mijn merrie met zeer gevoelige darmen op Fibra uitgekomen en dit gaan voeren na goed en uitgebreid advies over aanpassen dieet. Al blijft mijn merrie helaas erg gevoelig (elke partij hooi is natuurlijk ook weer anders en op elke verandering reageert ze), ze heeft het nog op geen ander voer beter gedaan dan op Fibra!

Pluspunten:
Wordt graag gegeten, zijn langer aan het kauwen.

Minpunten:
Niet goedkoop, niet overal te krijgen.
Totaal
8,6
 
Geur
9
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
7
Beoordeling:
Wendy
1 paarden/pony's
17-11-2015
Beoordeling:
Mijn paard heeft erg gevoelige darmen en is snel aan de diarree. Sinds een paar dagen overgestapt op Fibra Premium na een super voorlichtig over een dieet wat bij mijn paard past. Na een paar dagen merk ik al verschil en wordt het al kalmer in zijn darmen. Voor mijn paard en mij geen ander voer meer!

Pluspunten:
Fijne structuur en voldoet aan veel vitaminen en mineralen

Minpunten:
Dat het in grote hoeveelheden gevoerd moet worden.
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Annemiek van Alphen
3 paarden/pony's
17-11-2015
Beoordeling:
Na mijn paard zijn buikoperatie mocht hij alleen ruwvoer. Hij stond heel de dag op stal met alleen zijn hooi. Dus terwijl de rest brok stond te eten kreeg hij niks. Heb het een tijdje geprobeerd met daily plus maat dat gooide hij zo zijn bak uit. Toen kwam een vriendin van mij met fibra. Zij voert dit aan haar mini shetjes. Ik ben dit gaan voeren en ben nooit meer overgestapt. Wat een super voer en dat vind mijn paard ook. Hij krijgt geen krachtvoer meer alleen nog fibra en hij doet het hier geweldig op. Hij zit super in zijn vacht en hij voelt zich ook happy. Geen last meer van maagzweren en koliek. Mijn mini's krijgen het nu ook. Ik jou het op fibra. Top voer.

Pluspunten:
Ruikt heerlijk. Paarden vinden het lekker.

Minpunten:
Was lastig te krijgen alleen via post nl. Maar nu een verdeelpunt in rhoon bij van hilte. Dus kan het zo ophalen.
Totaal
9,6
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
10
Beoordeling:
Diana
1 paarden/pony's
12-11-2015
Beoordeling:
Na ruim 30 jaar ervaring in de paardensport kan ik over Fibra zeggen dat het 1 van de beste producten is die ik ooit gezien heb! Paarden vinden het heerlijk en krijgen een bijzonder mooie vacht waarschijnlijk door alle toegevoegde natuurlijke kruiden. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat er momenteel nog te weinig uitgifte punten zijn waar je het voer zelf op kan halen.
Vooral bij paarden met groeiachterstand of verwaarlozing werkt dit product supersnel en optimaal! Een échte aanrader dus!

Pluspunten:
Ruikt heerlijk en doet werkelijk wat het beloofd!

Minpunten:
Te weinig voederverdeelpunten in Nederland met name de randstad Den Haag!
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Marye Barbiers
1 paarden/pony's
10-11-2015
Beoordeling:
Na goed uitzoeken en overleg met de dierenarts bleek dit het beste voer voor mijn hoefbevangen ijslander.
Ze eet het zeer graag, je voert een goede hoeveelheid ipv een klein handje bij andere voer merken die in aanmerking zouden komen en het is daardoor makkelijk om poedertjes door te mengen.

Pluspunten:
paard eet het ontzettend graag
Poedertjes zijn makkelijk toe te voegen

Minpunten:
Prijzig
Totaal
9,6
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
10
Beoordeling:
Carla
3 paarden/pony's
05-11-2015
Beoordeling:
Ziet er heel mooi uit en de paarden vinden het heerlijk! Ze zien er goed uit, mooie vacht en gewoon lekker in hun vel!

Pluspunten:
De paarden eten het heel graag.


Minpunten:
Geen afhaalpunt in de buurt.
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Joyce
3 paarden/pony's
04-11-2015
Beoordeling:
Ik kan niet anders zeggen dat dat ik super blij ben met dit voer, ze vinden het erg lekker, ziet er heel lekker uit en ze presteren ook goed. En wat goed is moet je zeker niet veranderen.

Pluspunten:
Je weet ziet wat ze binnen krijgen

Minpunten:
Heb ik tot nu toe eigenlijk niet
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Lynn
2 paarden/pony's
02-11-2015
Beoordeling:
Dikke 10 op alles omdat dit voer het verdiend!

Het is zo kwalitatief dat ik zelfs eindelijk merk hoeveel afvalstoffen mijn 2 viervoeters verliezen door dit voeder!

Veel paarden houden zodanige afvalstoffen op met andere voeders dat we het eens niet weten of mijn paard vol afvalstoffen zit.

Hier enkel Fibra nog!

Pluspunten:
Handige verpakking, kwalitatief eten, geen suikers noch granen, kortom alles wat een paard nodig heeft

Minpunten:
Kleine verpakkingen
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Solana
8 paarden/pony's
27-10-2015
Beoordeling:
We voeren hier nu een paar maanden Fibra en de paarden zijn er top uit. Ze vinden het heerlijk. De paarden eten er rustig van en kunnen het niet zo naar binnen schrokken als bijv bij brokken het geval is.
Iedere zak heeft dezelfde kwaliteit, de diverse ingrediënten zijn goed verdeeld in de zak.
Ik maak het voer wel altijd een beetje nat, er komt dan een heerlijke kruidige geur vanaf.

Pluspunten:
geen pluspunten ingevoerd

Minpunten:
geen minpunten ingevoerd
Totaal
9,8
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
10
Beoordeling:
H. Weyers
4 paarden/pony's
25-06-2015
Beoordeling:
Ik voer Fibra sinds een paar maanden en ben zeker tevreden! Wel vind ik zo'n 20% suiker en zetmeel aan de hoge kant, met name ook voor de sobere paardenrassen die gevoelig zijn voor hoefbevangenheid.. Ik voer daarom minder dan mag. Gezien de ingrediënten vraag ik me overigens af waar dit percentage vandaan komt. Is het misschien van de spelt en/of de wortelvlokken?

Pluspunten:
zie mijn cijferlijst

Minpunten:
De sporadische verdeelpunten en daardoor de relatief hoge verzendkosten
Totaal
9
 
Geur
9
Smakelijkheid
9
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
9
Vraag:
Cindy
11-06-2015
Ik ben voor mijn paard op zoek naar een alternatief op het huidige krachtvoer (= Havens draversbrok 2x1/3 schep pd + Havens Kruiden Reform muesli 2x1/2 schep pd gemengd met luzerne en 20ml omega 369 olie) omdat ik een spijsverteringsprobleem vermoed waarvoor ik nog op zoek ben naar de oorzaak en beste behandeling. Als ruwvoer krijgt ze gras in de zomermaanden aangevuld met voordroog (2xpd); in de wintermaanden alleen voordroog (2xpd); in totaal dus 6 voerbeurten per dag. We rijden dressuurmatig op Z2/ZZL niveau. Reden van de relatief lage hoevelheid krachtvoer is dat ze er snel te dik van lijkt te worden; het is een 12-jarige merrie van ca. 1.62m.

1) Zou dit voer als vervangend middel gebruikt kunnen worden voor het krachtvoer?

2) Zo ja, hoe kan ik de overgang naar ander voer het beste uitvoeren?

3) Zo ja, hoeveel voer zou ik haar het beste kunnen geven?

4) Heeft u nog andere tips?
1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Inge Nijkerk (Fibra Paardenvoeders)
15-06-2015
Beste Cindy,

Fibra vult alles aan wat een paard nodig heeft naast ruwvoer ander krachtvoer is dus niet nodig. Daarnaast zorgt de speciale samenstelling er voor dat het erg veel structuur bevat. Dat zorgt voor veel kauwen, veel speeksel en het activeren van de darmen. Dit maakt Fibra uitermate geschikt voor paarden met verteringsproblemen.

Nog een groot voordeel is dat je niet meer zelf verschillende grondstoffen hoeft te mengen wat het gevaar met zich mee brengt dat er onjuiste verhoudingen ontstaan binnen het rantsoen van jouw paard.

De kwaliteit eiwit in Fibra is erg hoog. Daarnaast zijn er extra aminozuren aan toegevoegd. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Dit zorgt er voor dat paarden in training goed kunnen groeien in spieren.

Het verteringsstelsel van het paard heeft ongeveer 10 dagen nodig om aan nieuw voer te wennen. Neem dus een kleine 2 weken de tijd om om te schakelen.

Op basis van de informatie in jouw bericht adviseer ik jou om 250 gr Fibra per 100 kg lichaamsgewicht te voeren. Let op dat in een standaard (gele) voerschep ongeveer 300 gr Fibra gaat! Ik raad je aan om te starten met een kuur van Fibra Anti-itch. Dit reinigt het lichaam van jouw paard en voert actief afavlstoffen af. Maar door de levende gisten zorgt het ook voor een optimale darmflora wat jouw paard kan helpen. Voer dit ongeveer 2 maand. Daarna kun je over gaan op Fibra Premium.

Je noemt dat jouw paard eerder te dik is dan te dun. Uiteraard wil je dat jouw paard niet te dik is, dit kan ook prestaties in de weg zitten. Aan de andere kant moet je uiteraard wel zorgen dat ze alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt die nodig zijn! Hier staat wellicht nog nuttige informatie voor jou: http://www.fibra-paardenvoeders.nl/content/105-afvallen

Het zou mooi zijn wanneer je 3 uur voor een training kan voeren. Dan verstoort de training niet de vertering en is een deel van de energie in het voer ook beschikbaar voor gebruik tijdens de training! Zeker met wedstrijden is dit belangrijk!

Als je verder nog vragen hebt, hoor ik graag van je!

met vriendelijke groet,

Inge Nijkerk
Beoordeling:
Marianne van Voorst tot Voorst
2 paarden/pony's
08-04-2015
Beoordeling:
Ik ben klassiek homeopaat voor dieren en geef altijd een holistisch advies. Ik mijn advies zet ik regelmatig paarden op de Fibra als aanvulling naast het hooi. Ze eten het allemaal erg graag en verbeteren duidelijk in conditie. Ook heel erg goed voor paarden die insuline gevoelig zijn of hoefbevangen zijn geweest.


Pluspunten:
Voldoet qua aanvulling heel erg goed. Door de samenstelling moeten ze wel goed kauwen wat de productie van enzymen bevordert.Heel goed voor de darmen. Ruikt goed. Ziet er mooi uit.

Minpunten:
Kan wat droog zijn en ik merk dat oudere paarden er soms wat moeite mee hebben. Door het wat nat te maken kunnen ze het makkelijker eten.
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Vraag:
Raymaekers Ingrid
28-11-2014
Beste,kun je dit eten ook nat maken ik heb een paard met een slokdarmverstopping en kan geen hooi niet meer geven door dat het iedere keer blijft zitten en hij een verstopping krijgt,en nu blijft hij zo mager krijg hem niet op gewicht met niks ook niet met Zupa?
2 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Inge
22-12-2014
Beste Ingrid,

je kan Fibra ook nat voeren, dat is geen probleem! Fibra is zeer geschikt om paarden op een gezonde manier aan te laten komen. Het bevat zeer weinig suiker maar wel goede bouwstoffen, je kan er veilig wat meer van voeren.

Daarnaast is het erg belangrijk dat een paard wel struktuur binnen krijgt voor een gezond verteringsstelsel en daarmee een gezond paard! Slobbers dragen daar niet aan bij..... het verteringsstelsel wordt dan minder gestimuleerd zijn werk goed te doen.

Fibra heeft ook voerroosters die op het voer gelegd kunnen worden. Hierdoor eet een paard langzamer waardoor een paard minder kan schrokken en de kans op slokdarmverstopping nog kleiner is.

Inge
Reply:
job
01-12-2014
Probeer hiervoor MPB mix(Mais-Pulp en bierbostel) van Gedizo.
Is al een vochtig produkt met goede energie, erg geschikt voor paarden welke te mager zijn.
Beoordeling:
maartje schermer
1 paarden/pony's
09-11-2014
Beoordeling:
Ik geeft dit voer nu bijna een jaar aan mijn paard. Toen ik begon met voeren was hij ruim 1,5. Ik heb toen een mail gestuurde voor voeradvies voor jong paarden. Ik heb een zeer uitgebreide mail terug gekregen. Hij is ontzettend ontwikkeld en groeit goed. Ik geef in de winter meer dan in de zomer omdat ze dan op het land staan. Of het door het voer komt weet ik niet, maar mijn paard gaat in de winter meer de hoogte in dan in de zomer, dit is bij twenters meestal andersom. ;)

Het voer ruikt heerlijk en voelt fijn, er zit veel structuur in en mijn paard eet het graag. Hij doet ook lang over zn voer, ik met dat hij heel rustig eet, vaak eet hij niet meteen de bak leeg maar houd hij wat over voor in de nacht, want sochtends in zn bak altijd leeg.

Pluspunten:
Grof voer, eet het graag, ruikt lekker, paard eet rustig

Minpunten:
Verdeelpunten liggen ver weg, wij bestellen nu voor onszelf een grote hoeveelheid in 1 keer
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Vraag:
Miranda
29-08-2014
Is dit voer geschikt voor een pony met PPID?
1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Marianne
02-10-2014
Jazeker! Mijn pony van 24 krijgt het ook en doet het er super op, deze zomer is bij haar PPID vastgesteld en kreeg ik het advies niets meer bij te voeren en medicatie. Maar toen viel ze zo in dat ik ben gaan zoeken naar voer zonder extra\'s. Ze staat overdag in de wei en gaat sinds kort \'s nachts naar binnen en krijgt nu dus Fibra Premium. Ze komt weer aardig bij en manen en vacht glimmen weer!
Beoordeling:
Trea van Oorschot
1 paarden/pony's
14-08-2014
Beoordeling:
Goed voer waar alles in zit wat mijn Tinker nodig heeft zonder allerlei onnodige bij zaken. Hij vind het heerlijk en is er lekker een tijdje op aan het knabbelen heel anders dan bv een Muesli die hij in no time weg werkt.

Pluspunten:
Geen overbodige toevoegingen en voer waar ze echt goed op moeten kauwen.

Minpunten:
geen
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Trudy
2 paarden/pony's
14-08-2014
Beoordeling:
Beide dressuurpaarden zijn in een TOP-konditie .
De Lusitano heeft een glans over haar lichaam en voelt zich happy .
Het andere paard-een oudje en met pensioen dartelt in de wei .Sinds dat ik dit voer geef heb ik 2 totaal andere paarden .Ze hebben een frisse uitstraling en blijven goed op hun gewicht .Zij eten dagelijks en met smaak dit verrukkelijke paardenvoer .Ben blij dat dit voer bestaat!

Pluspunten:
Ziet er fris uit ,alsof even daarvoor alles vers geplukt is .Het ruikt fantastisch en de paarden eten het met smaak .Heb gelukkig twee gezonde paarden met een frisse uitstraling en een goede konditie .

Minpunten:
NVT
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Charlotte Meijer
3 paarden/pony's
08-07-2014
Beoordeling:
Sinds ik mijn paarden met fibra voer zien ze er super uit! Ik ben lang aan het zoeken geweest en heb de fibra met andere leveranciers vergeleken, er is er niet een waar de mix er zo vers uitziet en vers ruikt. Ik ben heel tevreden met fibra.

Pluspunten:
geen pluspunten ingevoerd

Minpunten:
geen minpunten ingevoerd
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Elvera Koelewijn
1 paarden/pony's
25-02-2014
Beoordeling:
Ik voer mijn Haflinger nu ruim een jaar Fibra Premium en omdat ik geen fanatieke ruiter ben wilde ik een voer wat ik haar veilig kan geven zonder dat ik bang hoef te zijn dat het aan zou zetten en Fibra is perfect want ze krijgt toch alles binnen en ze blijft mooi op gewicht. Ze eet ook elke dag haar voerbak schoon leeg dus bij mij komt er niets anders meer mijn paard in!

Pluspunten:
Het voer is lekker grof dus ze zijn even bezig om het naar binnen te werken

Minpunten:
Ik kan niets bedenken.
Totaal
9,4
 
Geur
8
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
10
Beoordeling:
Miranda
2 paarden/pony's
02-12-2013
Beoordeling:
Ik heb 2 falabella`s en al verschillende voersoorten geprobeerd. Omdat 1 paardje veel te snel eet en, ook met 4 voertijden per dag doorgaans honger heeft, heb ik voedingsadvies gevraagd bij Inge Nijkerk van Fibra. Ik kreeg een heel uitgebreid voedingsadvies van haar. Ik heb toen1 zak Fibra Premium aangeschaft om eerst maar eens te proberen. Twee dagen later had ik het al in huis. Ik ben er heel tevreden over. Mijn falabella eet nu een stuk rustiger, doet veel langer over het eten en is tevreden met 4 voertijden per dag. Haar vacht heeft een prachtige glans gekregen en ze heeft voldoende energie. Daarnaast zijn beide falabella`s helemaal gek op de Fibra Premium!!

Pluspunten:
mooie structuur, ziet er smakelijk uit, paard moet veel langer kauwen, prijs / kwaliteit goed in balans, paardjes zijn er gek op. Wat ik ook goed vindt is dat je ziet wat je voert, niets in brokken gedraaid.

Minpunten:
nog geen minpunten kunnen vinden.
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
saskia schoeters
1 paarden/pony's
17-05-2013
Beoordeling:
zeer gevoelig paardje en heel moeilijke eter ,
maar zij eet hier super goed van en rustig.
voer het nog maar kort, maar verandering is reeds zichtbaar. hopelijk blijft dit ook op lange termijn zo!

Pluspunten:
zeer natuurlijk product , goede structuur, zelfs mijn snelle eter kauwt hier goed op en eet tot 3 keer trager!!!!

Minpunten:
genetisch gemanipuleerde mais, jammer! indien deze nog vervangen wordt door natuurlijke, super voer dan!
Totaal
9
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
8
Beoordeling:
Anouk
3 paarden/pony's
15-05-2013
Beoordeling:
Mooi, natuurlijk en structuurrijk voer. Paarden eten het graag en zitten merkbaar beter in hun vel.

Pluspunten:
- Duidelijke verbetering van de mest
- Puur natuur in de voerbak
- Wordt graag en rustig gegeten
- Het is de prijs meer dan waard

Minpunten:
- De verkrijgbaarheid in het zuiden van het land
Totaal
9
 
Geur
9
Smakelijkheid
9
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
9
Uitstraling
9
Beoordeling:
Ineke
1 paarden/pony's
16-11-2012
Beoordeling:
Mooi voer paard eet het goed. Is ervan opgeknapt, mooie glans.

Pluspunten:
Wordt graag gegeten, prijs kwaliteit goed, geen haver/melasse

Minpunten:
Paard eet het net zo snel als schep muesli, die lange eettijd kan ik niet bevestigen.
Totaal
8
 
Geur
8
Smakelijkheid
8
Uiterlijk
8
Prijs/kwaliteit
8
Uitstraling
8
Beoordeling:
Marleen Mulderij
1 paarden/pony's
13-08-2012
Beoordeling:
Mooie voer samenstelling, geheel natuurlijk. Mooi product voor niet al te veel geld!

Pluspunten:
Stofvrij, spelt, Timothee, lijnzaadolie

Minpunten:
Wortelvlokken
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Vraag:
Elke
30-03-2012
Waar in België is dit voor te koop, lijkt me interessant om eens uit te proberen!

Elke
1 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Inge Nijkerk
04-04-2012
Beste Elke,

in Belgie hebben wij tot nu toe 1 verdeel punt. Deze is op de website www.fibra-paardenvoeders.nl te vinden. Klik op "verdeelpunten" op de bestel pagina.

Verder is Fibra Premium te bestellen in de webshop!

Inge
Beoordeling:
colinda
7 paarden/pony's
08-03-2012
Beoordeling:
Ik heb erg veel soorten voer uitgeprobeerd voor mijn merrie.
Omdat zij het eigenlijk nergens goed op deed.
Nu voer ik Fibra en het gaat geweldig ze heeft er nog nooit zo goed uitgezien en zulke goede mest gehad.
Ben dus erg tevreden.

Pluspunten:
Dat ze er lang over doen en het erg smakelijk vinden.
En de lage suikers

Minpunten:
Er zijn eigenlijk geen minpunten
Totaal
9,2
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
7
Uitstraling
10
Beoordeling:
Laura Weterings
2 paarden/pony's
07-03-2012
Beoordeling:
Echt super voor paarden die om vage redenen niet lekker in hun vel zitten. Back to nature en toch halen ze er genoeg energie uit om ook in de topsport te presteren.

Pluspunten:
Voer zoals ze dat in de natuur ook zouden eten, maar dan zo samengesteld dat het krachtig genoeg is voor de sport

Minpunten:
De prijs
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
Laura Ginsel
2 paarden/pony's
05-12-2011
Beoordeling:
zelfs paarden die moeilijk aan het eten zijn te houden eten dit voer graag! Onze stal is dit voer nu groot gaan inkopen en we zijn nu dus wederverkoper, het was in onze streek niet makkelijk te koop, maar wij laten het num per pallet tegelijk komen, zo tevreden zijn wij over dit voer. een van de paarden kreeg overal uitslag van, was eigenlijk voor alles allergisch maar op Fibra gaat het goed!

Pluspunten:
veel vezels, goede geur, weinig suiker

Minpunten:
nog niet ontdekt....
Totaal
10
 
Geur
10
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
10
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
10
Beoordeling:
caty
5 paarden/pony's
04-01-2011
Beoordeling:
Een zeer goede combinatie van ruwvoeder met krachtvoer
paarden eten het met veel smaak en eten rustig.
Alles zit erin, ze kauwen goed en zijn langer bezig.
Zeker een goed voer voor maneges e.d hoge kwaliteit en goede prijs.

Pluspunten:
Geen melasse, geen toevoegingen en laag zetmeel t.o.v. andere voeders

Minpunten:
Geen
Totaal
9,4
 
Geur
9
Smakelijkheid
10
Uiterlijk
9
Prijs/kwaliteit
10
Uitstraling
9
Vraag:
Frank
09-04-2010
De VWA waarschuwt voor de aanwezigheid van Klein Kruiskruid in lucerne en grassen. Blijkens het bericht http://www.vwa.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/2002520 wordt wel gecontroleerd op Jacobskruiskruid, maar neit op Klein Kruiskruid.
Ook in Fibra zit lucerne. Hoe staat het met de aanwezigheid van Klein Kruiskruid?

Verder bevat het GMO's: genetisch gemodificeerde maïs. Kan dat kwaad? Is er überhaupt nog wel paardenvoer zonder GMO's verkrijgbaar?
4 reactie(s) tot nu toe
Reply:
Marianne
14-04-2014
Er staat inderdaad op de verpakking van Fibra dat er GMO mais in zit. Ik heb het zelf even bij Fibra nagevraagd. Het is niet zo dat ze van Fibra zelf GMO mais gebruiken, maar wel de silo\'s en vrachtwagens waar dit in gezeten heeft, dus er kunnen sporen van GMO in het voer zitten.
Reply:
Carin Visser
15-10-2013
Hoi Frank,
3 jaar later een reaktie op jouw vraag of er voer bestaat zonder GMO. Ja, het voer van Bio-Ron. Biologisch voer en supplementen. zie zijn website. Kan je ook bij mij kopen!
Reply:
Julie
12-12-2012
Dit is ook wat mij tegenhoud om dit voer te kopen.
Verder klinkt het helemaal geweldig, maar mijn paard heeft op het nippertje een jacobs kruiskruid vergiftiging overleefd. Ik ga dus niet het risico nemen dat zijn aangetaste lever nog een keer (een kleine hoeveelheid van) dit gif te verwerken krijgt. Als iemand mij ervan weet te verzekeren dat het 100% vrij is hiervan wil ik dit voer graag uitproberen bij mijn paard (juist omdat hij vanwege zijn lever weinig suiker/zetmeel/eiwit mag hebben). Maar tot die tijd moet ik het maar met ander voer doen.
Reply:
VoerVergelijk
09-04-2010
Voor meer informatie over het klein kruiskruid zie: http://www.voervergelijk.nl/nieuws/27/extra-aandacht-voor-klein-kruiskruid.

Via de zoekfunctie kun je voeders vinden die GMO vrij zijn.