Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Gratis thema avonden voeding in heel Nederland


12-07-2010

PKC: Voer je paard gezond, het hele jaar rond........


Het Paarden Kennis Centrum organiseert de voorlichtingscampagne: “Voer je paard gezond, het hele jaar rond”. In dat kader worden tussen half juli en eind september verspreid over het hele land elf bijeenkomsten gehouden. In de bijeenkomsten worden de diverse voergerelateerde feiten en fabels per seizoen besproken. Spreekster is Machteld Oudshoorn van het Paarden Kennis Centrum (PKC). De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk, maar aanmelding vooraf is verplicht.

Paard in hoog gras:
gezond of ongezond?

Aanleiding voor de campagne is het onderzoek naar overgewicht bij paarden en pony’s dat het PKC onder 670 paarden en pony’s verrichtte. Daaruit kwam niet alleen naar voren dat meer dan de helft te dik is, maar bleek ook dat er veel vragen over voeding zijn bij de paardeigenaar.

Voorlichting
De onderzoeksresultaten trokken landelijke aandacht. In het Jeugdjournaal, op verschillende regionale zenders, maar ook in nagenoeg alle dag- en vakbladen werd ruim aandacht aan de onthutsende uitkomsten besteed. De algemene conclusie is dat vele paardenbezitters en –liefhebbers en hun dieren gebaat zijn bij objectieve informatie over hoe de voeding van paarden in de juiste mate en langs de juiste weg verzorgd kan worden.
Het motto van de campagne is dan ook “Voer je paard gezond, het hele jaar rond” en wordt mede mogelijk gemaakt en gesteund door: Paardencrematorium Rotterdam, HorseWellness, VoerVergelijk, Hugho, Fibra, Equilin, Besterly, Pavo, Zeldenrust Stables, Voergezond.nl, Bruysend Paardensportmassage en De Paardendrogist.
 
Paarden Kennis Centrum
Het Paarden Kennis Centrum is gevestigd in Lelystad. Het doel is om het welzijn van paarden en pony’s te verbeteren door middel van kennisoverdracht. Het Paarden Kennis Centrum organiseert daarom op verschillende locaties cursussen over o.a. het gedrag, de voeding en gezondheid van paarden en pony’s. Het gehele producten- en dienstenaanbod kan bekeken worden op www.paardenkenniscentrum.nl

Aanmelden
De eerste voorlichtingsavond is in Montfoort (23 juli) en zullen vervolgens gehouden worden in Ermelo, Nibbixwoud, Muiderberg, Hellevoetssluis, Kaatsheuvel, Arnhem, Hillegom, Heyen, Emmen en Tolbert.

De avonden zijn vrij toegankelijk, maar het aantal plaatsen is beperkt. Daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk. Meer informatie en aanmelden op de website van het Paarden Kennis Centrum.

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina