Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

PAVO introduceert nieuwe generatie balancer met Pavo Vital


15-11-2017
advertorial


Met Pavo Vital introduceert Pavo een nieuwe generatie balancer: een melasse- en graanvrij brokje met alle vitaminen, mineralen en sporenelementen die een paard nodig heeft, gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen en zónder overbodige toevoegingen. En Vital bevat de unieke Intellibond® sporenelementen, die niet alleen zeer goed worden opgenomen, maar ook nog eens de smaak niet negatief beïnvloeden, wat vaak een probleem is bij vitaminen- en mineralenproducten.

Een gezond rantsoen voor paarden en pony's bestaat uit ruwvoer, wat je naar behoefte aanvult met krachtvoer. Pavo monitort al ruim tien jaar de kwaliteit van het ruwvoer in Nederland en daaruit blijkt dat de gehalten aan vitaminen, mineralen en sporenelementen (o.a. koper , zink en selenium) de laatste jaren steeds verder afnemen. Voor paarden en pony’s die geen of weinig krachtvoer krijgen, is aanvulling van de dagelijkse vitaminen en mineralen dan ook noodzakelijk, zegt ook Veerle Vandendriessche, dierenarts en nutritionist bij Pavo: “Niet alleen voor de gezondheid, maar ook om goede prestaties te kunnen leveren. Er is altijd veel aandacht voor training, maar voeding wordt hierin vaak vergeten.”

Pavo Vital is een dagelijkse vitaminen- en mineralenbalancer en uniek in zijn samenstelling. Vital is samengesteld uit timothee en luzerne en bevat het geen granen en melasse. Daarom is het een brokje met een extreem laag suiker- en zetmeelgehalte (4,7%) en daarmee ideaal voor paarden en pony’s die hier gevoelig voor zijn. Alle vitaminen en mineralen zijn wetenschappelijk op elkaar afgestemd en samengesteld volgens de laatste inzichten. Zo bevat Pavo Vital de vereiste dagdosis selenium en extra biotine voor optimale ondersteuning van de spier- en hoefgezondheid. De hoeveelheid vitamine A en ijzer is daarentegen bewust laag gehouden, omdat dit al ruimschoots aanwezig is in ruwvoer.

Daarnaast zorgt de nieuwste generatie Intellibond® sporenelementen ervoor dat de – van nature – vieze smaken van koper en zink pas vrijkomen in de maag in plaats van in de mond. Hierdoor wordt de smaak dus niet beïnvloed en worden de sporenelementen zeer goed opgenomen door het paard. Samen met de timothee en luzerne als basisgrondstoffen resulteert dit in een smakelijk brokje!

Pavo Vital is vanaf nu verkrijgbaar bij alle Pavo-verkooppunten en in de Pavo webshop. Kijk voor meer informatie op www.pavovital.com.
 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina