Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Magnesiumsupplement verlaagt OCD


08-04-2014


In 2010 en 2011 heeft de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) samen met paardenvoer producent Pavo en een paardendierenarts twee studies uitgevoerd naar het effect van mineralen op het ontstaan van OC(D) bij KWPN-veulens in de leeftijd van 0 – 12 maanden. In de eerste studie had in de groep die extra magnesium en fosfor kregen van de veulens 21,9% osteochondrose tegenover 41,9% bij de controlegroep. Alle foto’s zijn voor een second opinion beoordeeld door de Faculteit Diergeneeskunde. In de tweede studie waarbij veulens tussen 5 en 12 maanden werden gevolgd, verminderde in de groep die extra magnesium kreeg de osteochondrose met 14,3% terwijl de controlegroep gelijk bleef. De conclusie is dat het mineralenmengsel met magnesium het ontstaan van OC(D) bij zeer jonge veulens verlaagt.
 
In februari 2012 is het resultaat van dit onderzoek aan ruim 200 dierenartsen en 400 fokkers gepresenteerd tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Deze maand verschijnt de wetenschappelijke publicatie. Lees de wetenschappelijke publicatie

In het onderzoek is wetenschappelijk bewezen dat met name de fosfor en magnesium voorziening van (zeer) jonge veulens essentieel is om de kans op het ontstaan van OC(D) te verlagen.

Lees meer:
Osteochondrose
 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina