Drs. Annette van Weezel Errens

Drs. Annette van Weezel Errens


Drs. Annette van Weezel Errens is veterinair en heeft "het Nieuwe Voeren" ontwikkeld. Een voedingsconcept op basis van de natuurlijke behoeften van het paard. Kijk voor meer informatie en het gratis handboek "Het Nieuwe Voeren" op www.equilin.eu

Horse Event: Dagboek van een paardNog 11 nachtjes slapen en dan barst het spektakel weer los in Deurne! 3 dagen Horse Event, heel veel demonstraties en ook zeker een goede gelegenheid voor veel paardenbedrijven om de contacten weer eens op te halen.

Zelf sta ik er ook met een stand, samen met Floor Siemons (Equinovum) en Arlène Jansen (Tinley) gaan we de kennis bundelen in het 'dagboek van een paard'. Want wat doet jouw paard nu in de 24 uur dat hij op stal wordt gehouden, wat zou je paard eigenlijk willen en hoe voelt die zich daarbij?

Hoe kan je paarden nu het beste houden en trainen zodat zij zo min mogelijk stress ervaren. Stress heeft een negatief effect op de gezondheid maar ook het gedrag. En ook kan stress maagzweren veroorzaken, daar hebben nog steeds heel veel paarden last van. Je zou een camera op kunnen hangen in de stal om eens een tijdje te bekijken wat je paard nu doet in de uren dat je niet bij hem bent, is die echt wel zo gelukkig? Trainen met een hartslagmeter geeft ook veel informatie. En mocht er inmiddels al probleemgedrag zijn ontstaan dan is Arlène de vraagbaak om dit tij te keren.

Kortom, genoeg informatie te halen dus, kom gezellig langs op onze stand op het gezondheidsplein op Horse Event.
 
meer columns | Naar de home pagina
Reacties (0)Naam
E-mail
Update Houdt mij op de hoogte

Reactie