Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

07 april: KNHS Rondje Educatie Voeding


12-03-2011

op het KNHS centrum in Ermelo.....


Op donderdagavond 7 april 2011 organiseert het KNHS-centrum een KNHS Rondje Educatie met als thema 'Voeding van paarden'. Deze avond wordt verzorgd door dierenarts Anneke Hallebeek.

Tijdens deze avond komen diverse onderwerpen over het voeren van paarden aan bod. Een mooie gelegenheid om meer te leren over de voeding van paarden.

Het uiterlijk van je paard zegt iets over de voedingstoestand, de algehele conditie, maar ook die van huid en haren. Beoordeel de body condition score van je paard, door te kijken en te voelen. Wanneer is je paard te dik of te dun? Hoe komt dat en wat kun je er aan doen? Wanneer krijgt je paard een goed rantsoen en hoe bepaal je de hoeveelheid voer. Tijdens deze leerzame avond komen ook gezondheidsproblemen zoals koliekgevoelige paarden, spierproblemen, oudere paarden die vermageren of last hebben van maagzweren aan bod.

Ook voeding van sportpaarden wordt uitvoerig behandeld. Een sportpaard gebruikt verschillende energiebronnen uit het rantsoen. Je krijgt een toelichting over wat het beste is voor de prestatie die het paard moet leveren. Anneke Hallebeek geeft uitleg over glucose en glycogeen voor kracht en snelheid of aan vetzuren voor langdurige prestaties. Waar liggen de grenzen in de vertering bij het paard en hoe stel je het juiste rantsoen samen.

Datum: Donderdag 7 april 2011
Tijd: 19:30 - 22:30 uur
Entree: € 15,- per persoon
Aanmelden: accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25

VoerVergelijk verloot 10 gratis kaarten. Lees hoe je hier kans kunt maken op deze kaarten.

Lees meer over het KNHS Rondje Educatie Voeding
 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina