Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Voerkosten besparen


07-10-2010

Paarden en pony's massaal te koop door kosten voor onderhoud......


Een veelbesproken item in de media is het aantal paarden wat te koop wordt aangeboden. Schokkende berichten verschijnen in de Telegraaf, Volkskrant, maar ook op Nu.nl. Paarden zouden massaal te koop staan, of zelfs gratis aangeboden worden en het aantal paarden dat in het slachthuis beland is verdubbeld.

Volgens de media zou het te maken hebben met de economische crisis. Niet de aanschaf, maar de onderhoudskosten nekken de particulier. De kosten van het houden van een paard kunnen per maand erg oplopen. Varierend van € 150 - € 1000,- per maand. Stallingskosten hebben een grote invloed op dit bedrag. Als een paard gestald wordt bij een pensionstal of manege zijn de kosten per maand duidelijk hoger dan dat een paard aan huis gestald wordt.

Het houden van een paard is een enorme verantwoordelijkheid en brengt veel consequenties met zich mee. Voordat een hobbyist overweegt om een paard te kopen dient hierover goed nagedacht te worden. Het is verstandig om alle kosten voor aanschaf op een rijtje te zetten, zoals stalling, stro, inentingen, hoefsmid, dierenarts, maar ook de voeding brengt veel kosten met zich mee. Hierbij moet het hooi/kuilgras gerekend worden, het krachtvoer en eventuele supplementen die gebruikt worden.

Wil je graag weten hoe je goed en goedkoop kunt voeren? Er zijn diverse mogelijkheden en tips om in voerkosten te besparen zonder je paard tekort te doen.

Lees meer: Kosten besparen paardenvoer


 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina