Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Supplement positief effect op staart- maneneczeem


05-07-2010

Volgens onderzoekers aan de Faculteit Diergeneeskunde....


Bij de behandeling van staart- en maneneczeem bij paarden kan het supplement Hippo Ex Cema een positief effect hebben. Onderzoek van R. van den Boom, F. Driessen, S. Streumer, en M. Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan aan de Faculteit Diergeneeskunde heeft aangetoond dat dit supplement werkzaam is: de paarden die het toegediend kregen hadden minder verschijnselen dan paarden die een placebo kregen. Overigens deed het positieve effect zich niet bij alle paarden voor die een supplement kregen.

Het onderzoek is uitgevoerd in de periode dat de knutten die een rol spelen bij het ontstaan van staart- en maneneczeem, actief werden. De symptomen zouden dus gedurende het onderzoek moeten verergeren. Een stabilisering of vermindering van de verschijnselen werd door de onderzoekers als positief resultaat ingeboekt. 

Aan het onderzoek deden vijftig paarden van verschillende rassen en verschillende leeftijden mee. Alle onderzochte paarden kregen dezelfde hoeveelheid van het voedingssupplement toegediend, ongeacht hun gewicht. Er werd geen verschil in effect opgemerkt tussen bijvoorbeeld Shetlandpony's en warmbloedpaarden.

Over het geheel genomen constateren de onderzoekers een positief effect van het supplement. Opmerkelijk is dat het ene paard beter reageerde op het supplement dan het andere. Nader onderzoek is nodig om deze verschillen te verklaren.

De onderzoekers weten nog niet wat precies het werkzame bestanddeel is van het voedingssupplement Hippo Ex Cema. Evenmin kunnen ze aangeven op welke wijze het supplement verschijnselen van staart- en maneneczeem vermindert.

De producent van Hippo Ex Cema (Horse Health Products WSHhhp) is niet verrast door de onderzoeksresultaten. ''Wij testen ook voortdurend en zien positieve resultaten'', zegt Petra Milius. De verschillen in reacties moeten volgens haar verklaard worden uit de omstandigheden waaronder de paarden worden gehouden. Op sommige plaatsen zit het wel heel erg vol met knutten en worden paarden resistent tegen het middel, of een ingredient daarvan.

Hippo Ex Cema is werkzaam door de combinatie van bestanddelen. Uiteindelijk is het recept dat we nu hebben het meest effectief, aldus Milius.

Hippo-EX-Cema bestaat uit:
- Aminozuren
- Choline
Magnesium
- Myo-inositol
- Natuurlijke olie
- Omega 3 & 6
- Peptiden (gepatenteerd)
Selenium
Vitamine B1
- Vitamine B2
- Vitamine B3
- Vitamine B5
- Vitamine B6
- Foliumzuur
- Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine E
Zink

Bron: Levende Have uit Tijdschrift voor Diergeneeskunde, juli 2010

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina