Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Gratis pijn- en welzijnsapp voor paarden


19-09-2018


Controleren of jouw paard pijn heeft, trainingen bijhouden, voeding registreren, medicatie en behandelingen invoeren: dit en nog veel meer kan met EPWA, de Equine Pijn- en WelzijnsApp die nu beschikbaar is in de AppStore en Google Play.

Pijn bij paarden…hoe herken je dat?
Jarenlang deden dierenartsen en wetenschappers van de Faculteit Diergeneeskunde onderzoek naar pijnherkenning bij paarden en ezels. Wat bleek? Net als bij mensen kun je aan het gezicht en de lichaamstaal van een paard aflezen of hij pijn heeft. Dr. Thijs van Loon en Dr. Machteld van Dierendonck van de Universiteit Utrecht ontwikkelden de pijnschalen die de basis vormen voor deze methodiek. Samen met Stichting De Paardenkamp, het nationale rusthuis en kenniscentrum voor oude paarden, ontwikkelden zij EPWA, een app op je mobiele telefoon waarmee je zelf deze pijnmetingen betrouwbaar kunt doen. 

Het dagboek voor je paard
Naast de pijnmetingen bevat EPWA nog veel meer leuke onderdelen. Met de handige dagboekfunctie registreer je eenvoudig trainingen, huisvesting, voeding en medicatie voor jouw paard of ezel. Zo kun je de gezondheid en het gedrag van je dier eenvoudig bijhouden. Heb je meerdere paarden? Geen punt, er is ruimte genoeg in de digitale stal.

PPID: Doe de check!
PPID is een aandoening die relatief veel voorkomt bij paarden vanaf 15 jaar. Twijfel jij of jouw paard verschijnselen vertoont? Doe dan de PPID check en krijg direct een indicatie. Met de tien welzijnstips kun je kijken of je de zorg voor jouw paard kunt optimaliseren.

Meer informatie? Kijk dan op www.epwa.nl
Gelijk aan de slag? Download EPWA in de App Store of Google Play.
 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina