Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Dag van het Oudere Paard


13-05-2016


Paardeneigenaren meer informatie geven over het verzorgen van hun oudere paard, daar draait het om tijdens de Dag van het Oudere Paard, een evenement dat voor het derde jaar op rij georganiseerd wordt door Stichting De Paardenkamp. Op zaterdag 11 juni wordt Boerderij Vosseveld omgetoverd tot een terrein vol demonstraties, lezingen en clinics over de verzorging, voeding en gezondheid van het ouder wordende paard.

Voor elk wat wils
Welke voeding is het best voor een ouder paard? Hoe voorkom je dat een paard zich gaat vervelen als er niet meer op gereden wordt? Welke oefeningen kun je nog wel doen om jouw paard fit en soepel te houden? Maar ook medische vragen als: Wat kan ik doen als mijn paard PPID heeft? Wat is de zin en onzin van vaccinaties? En: Hoe herken ik pijn bij mijn paard? Diverse sprekers, waaronder Nicole Slijkerman van VoerVergelijk.nl, zullen deze vragen voor u beantwoorden op 11 juni.

Naast de diverse lezingen en workshops, is ook een bezoekje aan het gezondheidsplein een aanrader. Hier kunt u advies inwinnen en voorlichting krijgen over uw eigen paard. Op de markt zijn allerlei leuke spullen te koop en vergeet vooral niet langs te gaan bij de tent met gebruikte paardenspullen. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de verzorging van de Paardenkamp-bewoners. Net als vorig jaar, zal ook tijdens deze editie de winnaar bekendgemaakt worden van de verkiezing van Het Leukste Oude Paard van Nederland, georganiseerd door Bit Magazine en De Paardenkamp.

Kijk voor het volledige programma en entreebewijzen op: http://www.dagvanhetouderepaard.nl/.  Via VoerVergelijk.nl kun je met korting naar de Dag van het Oudere Paard. Gerbuik de kortingscode NS8854 en betaal geen € 15,-, maar slechts € 12,-.

Dag van het Oudere Paard
Zaterdag 11  juni 2016 van 9 uur - 16 uur
Birkstraat 96, 3768 HL Soest

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stichting De Paardenkamp
Paarden en pony's na hun twintigste levensjaar laten genieten van een welverdiende oude dag: dat is waar Stichting De Paardenkamp zich al sinds 1962 voor inzet. Sindsdien hebben ruim 500 oude paarden hier heerlijke laatste levensjaren doorgebracht, met verzorging en aandacht van deskundige medewerkers en toegewijde vrijwilligers. Grondlegger was dierenbeschermer de heer 't Hart, die in een stal een opvang startte voor afgedankte werkpaarden. Inmiddels is zijn initiatief - dankzij donateurs en vrijwilligers - uitgegroeid tot een stichting met drie boerderijen met graas- en stalruimten voor 120 paarden en pony's én een kenniscentrum over de verzorging van oude paarden en pony's. Meer informatie: www.paardenkamp.nl
 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina