Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Pavo stopt met palmolie in haar voeders


02-08-2015


Vanaf 20 juli 2015 zijn er geen palmolie-producten meer aanwezig de brokken en muesli ’s van Pavo paardenvoer. In plaats van palmolie wordt er nu gebruik gemaakt van sojaolie en maiskiemolie. Pavo heeft als missie om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van paarden en wil tevens met respect voor de natuur produceren. Stoppen met palmolie is één van de maatregelen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

De productie van palmolie zou ten koste gaan van oerwouden in onder andere Indonesië en Maleisië. In deze landen is veel oerwoud gekapt voor de productie van palmolie, waardoor ook de natuurlijke leefomgeving van oerwoudbewoners, zoals apen, verloren gaat.

Ook over soja zijn de nodige discussies. Pavo koopt soja in via de ForFarmers groep. In 2015 is 70% van alle aangekochte soja RTRS gecertificeerd. Het streven is dat in 2020 100% van alle aangekochte soja RTRS gecertificeerd is. Lees meer over RTRS gecertificeerde soja olie

De declaraties op de verpakkingen worden in de komende maanden aangepast. Op de website is alle actuele informatie over ingrediënten beschikbaar en deze worden ook op VoerVergelijk doorgevoerd.
 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina