Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Dode paarden door besmet voer in Amerika


03-01-2015


Op een manege in Florida, Masterpiece Equistrian Center, werden 22 paarden vergiftigd door besmet voer van de voerproducent Lakeland Animal Nutrition. Het voer bevattte per ongeluk het antibioticum ‘monsenin’ en 'lasalocide'. Deze antibiotica zijn veilig voor vee en pluimvee, maar giftig voor paarden. De antibiotica tast de spieren aan, en bij aantasting van de hartspier kan het fataal worden. Inmiddels zijn zes paarden overleden aan de vergiftiging sinds oktober.

Het voer is in september geleverd aan de manege, maar het duurde enkele weken voordat ontdekt werd dat er iets mis was met het voer. Alle paarden hebben het voer gegeten en zouden kunnen overlijden aan de vergiftiging. Lakeland Animal Nutrition heeft de brokken van de betreffende batch terug geroepen en daarmee zou de besmetting beperkt zijn gebleven tot het voer bij Masterpiece. 

De voerleverancier heeft inmiddels een financiële vergoeding toegezegd voor de berokkende schade. Lakeland Animal Nutrition en Florida's Department of Agriculture and Consumer Services onderzoeken hoe dit voorval heeft kunnen gebeuren.

Indien voer voor paarden en rundvee in dezelfde fabriek wordt geproduceerd, bestaat het risico op toevoeging van onjuiste additieven aan het voer.

Lees meer:
Geen veevoer voor paarden!
Kwaliteitsmanagement paardenvoer

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina