Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Heeft jouw paard Cushing/PPID?


02-09-2014


Stichting De Paardenkamp heeft in het kader van de maand van het oudere paard de PPID-Check ontwikkeld. Het rusthuis voor oude paarden in Soest  krijgt steeds vaker vragen van mensen die thuis een ouder paard verzorgen en wil de kennis en bewustwording over deze aandoening vergroten. De PPID-Check is ontwikkeld door de verzorgers en dierenartsen van De Paardenkamp in samenwerking met de faculteit Dierengeneeskunde.

Pituitary Pars Intermedia Dysfunction (PPID), ook wel de ziekte van Cushing genoemd, is een aandoening die veel voor komt bij paarden en pony's vanaf 15 jaar. Voor Stichting De Paardenkamp, het nationaal rusthuis voor oude paarden en pony's, is deze aandoening dan ook geen onbekend fenomeen. Het delen van kennis over de verzorging van oude paarden is een van de kerndoelen van Stichting De Paardenkamp. Nederland telt naar schatting zo’n 45.000 oudere paarden en pony’s waarvan het merendeel door particulieren thuis wordt verzorgd.

Er is er nog veel onbekendheid over PPID / de ziekte van Cushing. Een vroegtijdige signalering van de aandoening en goede verzorging kan het risico op complicaties behoorlijk verminderen. Om aandacht te vragen voor deze aandoening heeft Stichting De Paardenkamp de PPID-check ontwikkeld. Met deze check kan de paarden eigenaar / verzorger op de website www.ppid-check.nl eenvoudig in kaart brengen of het paard een verhoogd risico heeft op PPID. De ingevulde vragenlijst kan vervolgens worden geprint en meegenomen naar de eigen dierenarts.

Lees meer:
Voeding bij de ziekte van Cushing
 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina