Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Bescherm je paard tegen hitte


01-07-2014


Met de zomer voor de deur is dit een goed moment om na te denken over de bescherming van paarden bij hitte. De combinatie van warme, benauwde weersomstandigheden vragen extra zorg voor onze dieren om hittestress te voorkomen.

Paarden kunnen hun warmte heel lastig kwijt bij temperaturen boven de 30 graden Celsius, dus vermijd rijden tijdens zeer warme dagdelen. Bij een hoge luchtvochtigheid kunnen temperaturen onder de 30 graden Celsius al problemen opleveren. Probeer tijdens het koelere deel van de dag te rijden en geef veel water.  Zorg daarnaast dat je paard een schuilstal of schaduw heeft en niet de hele dag in de volle zon hoeft te staan. Als paarden vervoerd moeten worden doe dit ook tijdens de koele ochtend- of avonduren en geef toegang tot water voor en na het transport.

Zelfs als paarden niet hoeven te werken zal de waterinname verdubbelen tijdens warm weer, dus zorg voor voldoende vers water in de weilanden, paddocks en op stal. Zogende merries hebben ook extra behoefte aan water, omdat zij water gebruiken voor de melkproductie en warmteverlies.

Tijdens het zweten verliezen paarden grote hoeveelheden vocht, maar ook mineralen zoals natrium, kalium, chloride, calcium en magnesium. Dit kan worden aangevuld door een zoutblok of elektrolyten.

Lees meer:
Water voor paarden
Verliezen tijdens zweten

 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina