Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Dik paard: 5 redenen om in actie te komen!


28-04-2014


Hoewel we graag het beste willen voor ons paard en ze graag willen verwennen is overgewicht voor paarden net zo schadelijk als voor mensen. VoerVergelijk geeft de vijf belangrijkste redenen om overgewicht bij jouw paard te voorkomen of in actie te komen als je paard/pony te dik is.

1. Paarden met overgewicht hebben een grotere kans op hoefbevangenheid. Een ernstige ziekte, waarna het paard altijd gevoelig zal blijven voor herhaling.

2. Slijtage van gewrichten neemt aanzienlijk toe als paarden meer gewicht moeten dragen.

3. Recent onderzoek heeft een duidelijk verband laten zien tussen overgewicht en metabolische problemen, waaronder EMS, insulineresistentie en glucose intolerantie. Sommige van deze aandoeningen kunnen ook de kans op hoefbevangenheid verhogen.

4. Zware paarden kunnen inspanning moeilijker volhouden, met name bij warm en vochtig weer. Daarnaast heeft een zwaar paard minder uithoudingsvermogen en zijn minder fit.

5. Teveel voeren is niet alleen slecht voor jouw paard, maar ook voor jouw portemonnee. Vooral wanneer paarden teveel krachtvoer of verschillende producten gevoerd krijgen is dit onnodig duur.

Het bereiken van het juiste gewicht vraagt veel inspanning en aandacht van de eigenaar. Stel het juiste rantsoen samen, beperk de graastijd of gebruik een graasmasker en stel een trainingsschema op. Deze inspanning is absoluut de moeite waard om een gezond en fit paard te krijgen.

Lees wat je kunt doen aan overgewicht

 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina