Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Fertigrow: kunstmest voor uw paardenweide


08-03-2014
advertorial


Fertigrow Horse
De nieuwe uitgebalanceerde kunstmest voor uw paardenweide

Aan het bemesten van paardenweiden wordt over het algemeen weinig aandacht besteed. Er is bijna niemand die af en toe eens een grondmonster neemt om de kwaliteit van de grond te bepalen, om aan de hand daarvan een bemestingsplan op te stellen. Sterker nog, in veel gevallen wordt er heel weinig of niets gedaan aan de bemesting van paardenweiden. Deels ook ingegeven vanuit de angst dat bemesten alleen maar slecht is voor de paarden (door te hoge eiwitgehaltes in het gras). Toch is het voor het behoud van het weiland en de gezondheid van de paarden erg belangrijk om de bodem regelmatig te verzorgen met de juiste meststoffen. Maar dan wel zodanig dat het ook afgestemd is op paarden.

Fertigrow Horse bevat 2 stikstof verbindingen. Ammoniumsulfaatstikstof deze komt langzaam (in 2 tot 3 maanden) vrij en Nitraatstikstof deze komt snel vrij en bevordert de eerste groei in het voorjaar. Door deze combinatie van stikstofverbindingen groeit het gras goed, maar blijven de eiwitgehaltes laag (omdat niet alle stikstof in één keer vrijkomt). Door de speciale stikstofverbinding is er verder weinig uitspoeling en dus minder kunstmest nodig. Fosfaat voor de jeugdgroei van de wortels, onkruiden en slechtere grassoorten worden door een goede fosfaattoestand teruggedrongen. Magnesium is de belangrijkste bouwsteen voor het bladgroen. De magnesiumbehoefte van paarden is vrij groot. Calcium (kalk) voor de pH verhoging. De pH van de bodem (voor een goede paardenweide) zou ongeveer 5.2 - 5.5 moeten zijn. Over het algemeen zijn paardenweiden te zuur. Dit komt doordat paardenmest een hoge zuurgraad heeft. Probeer paardenmest zoveel mogelijk te verwijderen ivm. wormbesmettingen, maar ook om de verzuring van het weiland tegen te gaan. En natrium voor de smakelijkheid van het gras.

Eiwit is essentieel voor de groei van uw veulen, Fertigrow Horse is speciaal ontwikkeld om de eiwitgehaltes in het ruwvoer en gras te verhogen zodat uw fokmerrie en uw veulen voldoende binnen krijgen.

Samenstelling:

  • 18.5% (6% NO3 + 12.5% NH4) Stikstof, voor een snelle en langdurige groei
  • 4.0% (P205) Fosfaat, voor een goede uitstoeling van de grasmat
  • 2.3% magnesiumoxide, bouwsteen voor het bladgroen
  • 15.9% (SO3) Zwavel, voor een smakelijker gewas
  • 11% Calcium, voor de verhoging van de zuurtegraad (PH waarde)
  • 7% (Na2O) Natrium, aanvulling van de voedingszouten in het gras

 

Fertigrow Horse bevat géén kalium, omdat dit andere essentiële mineralen (voornamelijk magnesium) in het gras verdringt.

Speciaal ontwikkelde kunstmest voor gezond, mineraal- en structuurrijk ruwvoer voor uw paarden in de opfok

Kijk voor meer informatie op: www.fertigrow.nl

Lees meer op VoerVergelijk:
Bemesten van de paardenweide

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina