Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

De overgang naar weidegang


28-03-2013


Zodra het gras begint te groeien en de zon begint te schijnen is de verleiding groot om de paarden weer lekker op de weide te zetten. Maar wees je ervan bewust dat een plotselinge verandering in het rantsoen van uw paard gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Of het nu gaat om krachtvoer, hooi of weidegras, elke verandering in rantsoen van het paard moet worden gespreid over meerdere dagen of weken.

De eerste dag dat een paard in de weide wordt gezet, vooral als het gras al redelijk groen is en hoog staat, moet de tijd langzaam worden verhoogd, om overeten te voorkomen. De tijd op de weide moeten worden verhoogd met een uur per dag.

Daarnaast is het belangrijk om goed te onthouden dat ieder paard anders is. Sommige paarden hebben meer tijd nodig om te wennen aan veranderingen in het rantsoen dan anderen. Houd daarom ook altijd de eetgewoonte en gezondheid van jouw paard in ogenschouw.

Het is bekend dat koude nachten in combinatie met zonnige dagen het fructaangehalte in gras kan verhogen. Momenteel hebben we te maken met koude nachten en zonnige dagen, maar momenteel groeit het gras nog niet. Aangezien de temperatuur de afgelopen tijd niet boven de 10 graden uitkomt groeit het gras nog niet. Zodra het gras gaat groeien is hierbij wel oplettendheid gewenst.

Lees meer:
Overgang stal naar weide

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina