Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

In drie stappen naar een gespierd paard


10-06-2012


Een paard met een mooie gespierde hals en een sterke ronde achterhand is een droom van iedere sportruiter. Wat is hiervoor nodig? En hoe kun je dit proces versnellen? Lees alles over de noodzakelijke stappen die gezet moeten worden om een gespierd paard te krijgen.

Stap 1: Conditie
Allereerst dient een paard in optimale conditie gebracht te worden. Hieronder wordt verstaan dat het paard niet te dik en niet te mager mag zijn. Een mager paard zal namelijk niet voldoende reserves hebben om spieren op te bouwen en zal spierweefsel afbreken om als energie te gebruiken. Een paard dat te zwaar is zal snel vermoeid zijn en heeft onvoldoende uithoudingsvermogen. Daarnaast zullen spieren minder goed zichtbaar zijn onder de opgeslagen vetlaag. Lees meer over de maatregelen om dikke - en magere paarden op het juiste gewicht te krijgen.

Stap 2: Hoogwaardige eiwitbron
Uit onderzoek is gebleken dat de eiwitsynthese in de spieren toeneemt als een sportpaard veel eiwitten van hoge kwaliteit toegediend krijgt. Door een hoogwaardige eiwitbron te geven zal de eiwitsynthese in het lichaam stijgen en zal het lichaam voldoende bouwstoffen hebben om spieren op te bouwen en te herstellen. Luzerne en soja zijn producten met hoogwaardige eiwitbronnen. Ook zijn er vele supplementen verkrijgbaar die de spieropbouw ondersteunen. Uiteraard dient de rest van het rantsoen ook in orde te zijn en voldoende vitaminen en mineralen te bevatten die de spierstofwisseling ondersteunen, zoals vitamine E, selenium en magnesium.

Stap 3: Beweging/training
Tenslotte geldt: zonder training geen spieropbouw. Een regelmatige training is noodzakelijk om de spieren sterker te maken. Onder een regelmatige training wordt verstaan minimaal 4 – 5 dagen per week trainen, waarbij de grens steeds iets wordt verlegd. Dus steeds iets langer of iets zwaarder trainen. Op deze manier worden de spieren steeds een beetje sterker gemaakt. Vervolgens zullen de spieren met ondersteuning van de juiste voedingsstoffen vanzelf ontwikkelen.

Lees meer:
Spieropbouw

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina