Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

PKC lanceert de Voerpunt


10-09-2011

tijdens Horse Event.....


Het Paarden Kennis Centrum (PKC) lanceert tijdens Horse Event de Voerpunt, een hulpmiddel dat in één oogopslag laat zien hoe een paard gezond gevoerd kan worden. De Voerpunt is opgebouwd uit vijf lagen en benoemt de bijbehorende Vijf Voer Voorwaarden.

De vijf lagen van de Voerpunt zijn in oplopende volgorde van omvang: water, ruwvoer, groenvoer, vetten en aanvullende voedingsmiddelen. Uit de Voerpunt is af te leiden hoe het rantsoen van het paard opgebouwd moet worden. Bij de Voerpunt horen de Vijf Voer Voorwaarden. Deze voorwaarden geven extra informatie waar op gelet moet worden bij het kopen, bereiden en bewaren van paardenvoeding.

Gezonde voeding in balans met de hoeveelheid arbeid die het paard levert, voorkomt welzijns- en gezondheidsproblemen als koliek, maagzweren en hoefbevangenheid.

Al eerder deed het PKC onderzoek naar overgewicht bij paarden in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat niet alleen 63% van de paarden overgewicht heeft, maar ook dat veel paardeneigenaren onzeker zijn over gezonde voeding voor hun paard. In reactie hierop verzorgde het PKC in 2010 de landelijke voorlichtingscampagne “Voer je paard gezond, het hele jaar rond” en is nu de Voerpunt ontwikkeld.

Tijdens Horse Event wordt de Voerpunt geïntroduceerd en uitgebreid toegelicht in een zestal clinics verzorgd door Machteld Oudshoorn. Meer informatie over de Voerpunt

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina