Kennisbank

Draf- en rensport

Paarden in de draf- en rensport zijn topatleten. Zij verbruiken in korte tijd zeer veel explosieve energie. Dravers hebben een laag lichaamsgewicht, waardoor ze geen grote hoeveelheden krachtvoer op kunnen nemen. Het rantsoen van deze topaltleten verdient extra aandacht!
Voer voor paarden in de draf- en rensport

1. Snelle energie in geconcentreerde vorm
Voor de explosieve krachtinspanningen die harddravers moeten leveren is veel energie nodig. Zetmeel is een energiebron die snelle energie in geconcentreerde vorm levert. Voeders met een hoog zetmeelgehalte zijn zeer geschikt voor de draf- en rensport.

2. Meerdere voerbeurten
Harddravers krijgen vaak grote hoeveelheden krachtvoer. Verdeel dit bij voorkeur over meerdere voerbeurten (liefst 3-5) per dag. Door een goede verdeling hoeven de paarden niet teveel zetmeel en suiker tegelijk te verwerken en zal het paard de ingredienten beter kunnen benutten.

3. Ondersteun herstel
Na een zware koers heeft het paard veel verliezen van voedingsstoffen en electrolyten. Vul deze verliezen in het avondrantsoen weer aan door koolhydraatrijke voeding(granen of slobber). Electrolyten zijn als supplement verkrijgbaar, maar zitten ook in veel slobbers.


Voorbeelden van producten die (volgens producent) speciaal geschikt zijn voor paarden in de draf- en rensport


 

 Beveel een product aan voor draf- en rensport

Uw e-mail adres
Motivatie:
vul code in :

Andere bezoekers bevolen de volgende producten aan:


Als u zelf een reactie plaatst zal deze eerst worden goedgekeurd door de redactie. Het kan daarom even duren voordat uw motivatie zichtbaar is.

U kunt per IP-adres slechts één keer stemmen op een product.

Kentucky Lite E.
Havens
1 keer  
 

1: Onze dravers zitten erg goed in hun vel, glimmer meer en lopen erg goed op dit voer.


Convalescent Diet
Dodson & Horrell
1 keer  
 

1: Producten die niet in de lijst staan, maar wel erg geschikt zijn voor renpaarden, zijn Racing Balancer en Racehorse Cubes van Dodson & Horrell. Mijn paarden bewegen goed, zien er goed uit en zijn niet gestresst. Convalescent Diet is goed na blessures en tijdens rust.