Bezoekersvraag

Kennisbank

Mijten Gerste-mix of Quattro?


Door bezoeker Leers op 12-05-2011

Sinds een paar maand geef ik zelf eten aan mijn paard (pensionstalling). Ik ben begonnen met Gerste mix, maar vond dat mijn ruin daarvan toch wel wat te vooruit van stond, nu gebruik ik Quatro en vind ik dat hij weer te sloom is.... Kan u mij nog een andere tussenoplossing aanbieden? De dressuur mix bevat dan weer al haver en veel eiwit dus is volgens mij nog erger dan de gerste mix ? Of zou ik mengen, bv smorgens gerstemix, savonds quatro? Ik vond wel dat hij mooier in de spieren stond met de gerstemix, volgens mij door het eiwitgehalte, maar ik vrees dat dat zijn hevigheid ook verzoorzaakt.
Antwoord:

De zoektocht naar het juiste voer, dat aansluit bij de individuele wensen is soms erg moeilijk. Experimenteren kan een oplossing zijn, maar probeer zo min mogelijk wijzigingen in het rantsoen door te voeren. Rantsoenwisselingen kunnen zeer negatieve gevolgen hebben voor de vertering. Lees de basistips voor goed voeren van een paard.

Het combineren van twee verschillende producten kan normaal gesproken geen kwaad. Het beste is dan om twee producten te halveren en van beide 's morgens en 's avonds de helft te geven. Dan krijgt het paard elke voerbeurt dezelfde samenstelling. Bekijk het verschil tussen de Mijten Gerste-mix en Mijten Quattro.

Voor specifiek voeradvies over de Mijten producten verwijzen wij u door naar: info@mijten.be of  + 32 13 77 13 58 (België) of 06-13737157(Nederland).

 

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam