Bezoekersvraag

Kennisbank

Mijn zogende merrie vermagert teveel, hoe kan ik dit verhelpen?


Door bezoeker Daem op 30-05-2024

De merrie is 20 jaar BWP ingeschreven Het is haar 8ste veulen Krijgt breeding van Lannoo (>5kg per dag) Gras en hooi naar believen ’s middags ook 1kg Fiber Mash (Lannoo) gemengd met Luzernemix van Hartog Misschien toch wat meer zetmeel geven!?
Antwoord:

 
Hallo Christiaan,

Aller eerst natuurlijk nog gefeliciteerd met de geboorte van het veulen! En wat goed dat je een berichtje stuurt naar ons met je voervraag over het vermageren van je merrie! 

Zo te lezen krijgt je merrie ruim voldoende voeding op dit moment binnen en zouden we hierdoor vermagering niet direct verwachten. Door de hoeveelheid die ze nu al krijgt is extra voeren ook niet direct mijn advies. Een paard kan namelijk niet eindeloos voedingstoffen tot zich opnemen. Overschotten worden ook niet altijd simpelweg afgevoerd en kunnen ook een negatief effect hebben op de gezondheid van je paard.  

In deze specifieke situatie is mijn advies om verder in te zoomen in de merrie en het stuk voeding. Bij vermagering is het belangrijk om als eerste stap te zoeken naar de oorzaak hiervan. Qua voeding kan het zijn dat ze tekorten heeft, maar een onbalans of overschotten in voedingsstoffen kunnen dus ook vermagering tot gevolg hebben.  

We kunnen een belgesprek inplannen om nog dieper in te gaan op de situatie en hierin de verschillende opties te bespreken. Om een belgesprek in te plannen kunt u het beste een e-mail sturen naar Larissa Vermeulen, contact@voedingscentrumvoorpaarden.nl  

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam